Det å gå over terskelen til Blindeforbundet…

En venninne ville ha henne med på Blindeforbundets fylkeskontor en dag, for de skulle ha møte i Skien.

– Det å gå over terskelen og inn på Blindeforbundet, det kjente jeg var vondt. Men så hørte jeg stemmen til venninnen min, og tenkte «der er hun!» så da gikk jeg inn. Jeg ble veldig godt og varmt tatt imot av alle sammen. Men presentasjonsrunden den aller første gangen, den var tøff!

– Når man ikke har hatt handicap selv, er det så enkelt å snakke for alle andre. Men da jeg fikk diagnosen på papiret, og jeg så at jeg faktisk hadde fått et handicap selv, og i tillegg skulle fortelle det til andre, - det blir en innrømmelse. Usikkerheten er stor, for du vet ikke hvordan fremtiden blir, og det er skummelt.

Etterhvert fikk hun tilbud om å komme til Hurdal syn- og mestringssenter. Første gangen hadde hun med seg venninnen sin til et «bli kjent–møte» som varte en langhelg.

– Første dagen var grusom, men heldigvis er det veldig flott utsikt og natur her, så jeg brukte faktisk frustrasjonen min og gråten min og gikk ned til vannet som er rett nedenfor senteret her. Jeg har vel aldri før kastet så mange kongler som jeg gjorde den dagen, minnes Hilde.

Jeg stod alene og kikket bortover plassen mot grillhytta. Der så jeg at det satt en person. Med mitt syn og med den avstanden som var mellom oss registrerte ikke jeg om den personen var levende eller ikke. «Ja, ja, sitter du her, du også? Jeg får sitte her litt med deg da», sa jeg. Etter en stund fant jeg ut at det var den tankefulle statuen som sitter og kikker utover vannet, som jeg satt og snakket med. Jeg har aldri fått så gode svar og tilbakemeldinger fra en stille mann før, sier Hilde og ler.

Bilde av statuen av mannen ved vannet. Bildet er tatt bakfra med Hurdalsjøen i bakgrunnen.

Langhelgen ga mersmak og det har blitt mange kurs på senteret i etterkant. Statuen ved vannet besøker Hilde hver gang hun er der, og sier «hei, takk for sist». Ved siste besøk måtte hun grave han frem fra snøen, og han fikk låne topplua hennes.

Intet bilde
nei