Førerhundens dag

Årets budskap er at du ikke skal forstyrre en førerhund når selen er på

Ikke forstyrr, tusen takk.

Siste onsdag i april er det førerhundens dag. Hvert år setter vi fokus på et spesielt tema og i år er det at du ikke skal forstyrre en førerhund i arbeid. I den forbindelse lanserer vi Førerhundvettreglene, syv enkle huskeregler når du møter på en førerhund. Hvis hundeeiere og folk flest lærer seg de nye reglene, vil det bety en mye enklere og tryggere hverdag for landets cirka 300 førerhundbrukere.   

En fersk undersøkelse som Opinion gjennomførte for Blindeforbundet blant hundeeiere og folk uten hund, viser at det fortsatt er en del kunnskapshull om hvordan man skal møte en førerhund med sele på. Blant annet tror mange hundeeiere at det er greit å la sin egen hund hilse på førerhunden i sele, og  mange tror det er greit å ta tak i førerhundselen for å styre førerhunden i en annen retning enn den er på vei.

Skråstilt plakat: Tekst Førerhundvettreglene Jeg jobber når selen er på. Ikke klapp, snakk eller ta øyekontakt med meg Hold hunden din på avstand, så vi ikke møtes for tett Gi deg gjerne til kjenne, og fortell eieren min at du har med hund Hvis jeg går uten sele, spør eieren min om det er greit før du slipper din hund bort til meg Gi meg ikke godbiter – det er det bare eieren min som får gjøre Hvis du vil gjøre oppmerksom på en fare, si fra til eieren min Hvis jeg går uten sele kan du spørre eieren min om å få klappe meg Tusen takk!

Førerhundvettreglene

  1. Jeg jobber når selen er på. Ikke klapp, snakk eller ta øyekontakt med meg
  2. Hold hunden din på avstand, så vi ikke møtes for tett
  3. Gi deg gjerne til kjenne, og fortell eieren min at du har med hund
  4. Hvis jeg går uten sele, spør eieren min om det er greit før du slipper din hund bort til meg
  5. Gi meg ikke godbiter – det er det bare eieren min som får gjøre
  6. Hvis du vil gjøre oppmerksom på en fare, si fra til eieren min
  7. Hvis jeg går uten sele kan du spørre eieren min om å få klappe meg

 

Ikke forstyrr. Tusen takk.