AKTIV SAMMEN - sidersmaking

Velkommen til sidersmaking og informasjonsforedrag.

Dato: 14. januar kl. 18:00–23:55
Fylke: Hordaland
Kontakt:
Espen Raa Nilsen mobil. 41106442

Velkommen til sosial kveld på lokalet

Med sidersmaking og informasjonsforedrag.

«Aktiv sammen» inviterer til sidersmaking fredag 14. januar kl. 18 i Rasmus Meyers allé 5, lokalet til Fylkeslaget.

Her vil vi smake på noen cider i fra Ulvik frukt & Cider fra Hardanger, mens vi har foredragsholder Asbjørn Børsheim via sosiale medier som forteller om sideren vi tester ut.

Pris kr. 150,- per person.

Etter Sidersmakingen blir vi sittende og har det sosialt utover kvelden, for de som ønsker det.   Ta gjerne med det du vil drikke på til dette.

   

Vi forholder oss til de gjeldende restriksjonene til enhver tid.

Så det er kun et max antall plasser til dette arrangementet, så her er første «mann/kvinne» til mølla prinsippet.

Påmelding til Espen Raa Nilsen mobil. 41106442 senest torsdag kl. 21

 

Link: http://www.hakastadsider.no/om-ulvik-frukt-cideri

 

Hakastadsider ‘Gravenstein’, 7,5% - 0,75l flaske og 0,33l flaske 

‘Gravenstein 2020’er laga av eplesorten Gul Gravenstein. Den er laga på villgjær frå epleskalet. Sideren er tørr/halvtørr (6 gr restsukker) – Tilsett CO2. Gyllen gul farge. Høg intensitet med preg av konsentrerte eple i retning mot ekstraherte eple. Frisk, tydeleg bitterheit, høg syre, god konsentrasjon, tørr og god balanse. Sideren er klokkerein der boblene er med og forsterkar det bitre. Stort bruksområde. Den kan   brukast til spekemat, fisk, salat , asiatisk mat. 0,75l flaska er på bestillingsutvalet til Vinmonopolet. Gravensteinsideren vann gull i internasjonal konkurranse i Spania (Sagardo forum) i 2019 og i 2021.

Kvitanesen  – Poesider’ , 7,5% - 0,5 l flaske

‘Kvitanesen – Poesider  2020’ er laga av eplesorten Discovery. Den er laga på villgjær frå epleskalet. Sideren er medium  (18 gr restsukker) .Tilsett CO2. Forsiktig preg av av gule og raude  eple med hint av kjernefrukt. Tydeleg bitterheit i munn, god syre og fin lengde. Kvitanesen kan brukast til mange typar forrettar, asiatisk mat og kvitt kjøt. Kvitanesen er på bestillingsutvalet til Vinmonopolet. Kvitanesen vann gull i internasjonal konkurranse i Spania (Sagardo forum)  i 2021 og sølv i 2019.

‘Hylleblomsider  ’ , 7,5% - 0,5 l flaske og 0,75 l flaske

‘Hylleblomsider 2020’ er laga av ‘Gravensteinsider 2019‘ (90%) tilsett hylleblomar av svarthyll 2020(10%). Den er laga på villgjær frå epleskalet. Sideren er medium pluss (24 gr restsukker) . Tilsett CO2. Svært intens nase med preg av sitrus, hylleblom og stikkelsbær. Rik og tydeleg frukt i munn, medium syre og god balanse. Smak av eple og hylleblom med eit hint av fersken. Ein ‘norsk Moscato.’ Passar godt til dessert – gjerne og til sjokolade. Hylleblomsider 2020 er på Vinmonopolet sitt bestillingsutval. Hylleblomsideren vann gull i internasjonal konkurranse i Spania (Sagardo forum) i 2019 og i 2021.

Mvh

"Aktiv Sammen"