Smart Kafé

Velkommen til Smart Kafé. Denne gang på Zoom og Messenger. Tema: Hvordan Sikre mobilen/dine data og hvorfor er det nødvendig.

Dato: 04. mai kl. 18:00–20:00
Fylke: Hordaland
Kontakt:
Påmelding : Steinar Stjerna eller Lise Bakkan
epost : steinar.stjerna@gmail.com / lisebakkan@gmail.com
Mobil: 915 74 782 / 482 39 633

Vi er øyeblikkelig over i mai måned. Og selv om det er vår, håper vi at du kan ta deg tid til å delta på smart kafé. Siden fylkeslaget er på flyttefot fra og med 2. mai, blir det denne gangen gjennomført digital Smart Kafé - bevertningen må du derfor stå for selv og arrangementet er gratis. Den vil foregå på Zoom og Messenger onsdag 4. mai fra kl. 18.00. Om du nå har en Facebook-profil og bruker chattetjenesten Messenger, kan du nå også bli med.
Mobilen (og vi snakker nå om smarttelefon med berøringsskjerm i hovedsak uten fysiske taster) er blitt et viktig redskap for oss alle i hverdagen. Vi bruker den til så mye mer enn å snakke i. Det veldig mye informasjon om oss selv vi har liggende på den. Noen eksempler kan
være e-post, dokumenter, mulighet for å logge deg inn på nettbank/Vipps, Helsenorge, digital postkasse, se alle nettsidene du har bilder/video/lydopptak, sosiale medier som Facebook, Messenger, Twitter m.fl. – og listen er lang, lang...
Dagens tema 4. mai blir: Hvordan sikre mobilen/dine data og hvorfor er det nødvendig? Vi sier jo så ofte at «jeg har ingenting å skjule», som Datatilsynet nå har en kampanje rundt, men stemmer det, egentlig? Vi har kanskje noe å frykte, om vi hevder at vi ikke har noe å skjule i et marked hvor flere og flere ønsker å få tak i dataene våre. Vi ønsker å skape en dialog. Og kanskje vi rekker å snakke litt om erfaringer rundt nettvett også om det er ønskelig.
Du melder deg på til Steinar Stjerna på e-post steinar.stjerna@gmail.com eller
telefon/SMS på tlf. 915 74 782. Påmeldinger kan også rettes til Lise Bakkan på e-post lisebakkan@gmail.com
eller tlf.482 39 633.

Ved påmelding er det fint om du gir oss beskjed om følgende:
- Navn
- E-post
- Telefonnummer
- Om du blir med på Messenger eller Zoom
- Om du ønsker å motta link til møte på e-post eller SMS

Vi er gjerne behjelpelig med oppkobling og teste at utstyret fungerer som det skal. Da er det best om vi får beskjed om dette senest søndag 01. mai. Vi legger ev. da opp til et testmøte med deg trolig mandag 02. mai om ikke annet passer. Vi er opptatt av at Smart kafé skal være et tilbud for alle - særlig for deg som føler at smartteknologi høres eller føles vanskelig. Av denne grunn er det også mulig å ringe inn til møtet over vanlig telefonlinje slik at du ikke trenger den appen Zoom som vi nevnte innledningsvis. Ta kontakt med en av oss om du skulle være usikker på noe eller har spørsmål rundt hvordan dette fungerer.

Om det er en trøst, så kan også vi som påstår at vi kan litt om dette plundre mer eller mindre i blant med tekniske problemer under møtene, men det ordner seg i løpet av et par-tre minutter - alltid... Vi får ha litt tålmodighet med hverandre. om vi alle har «Kardemommeloven» i tankene går det flott..

Velkommen til en hyggelig prat og erfaringsutveksling med oss onsdag 4. mai. Vi gleder oss og håper å se deg.

For Smart Kafeen i Hordaland fylkeslag
Lise og Steinar