SMART KAFÉ - DIGITALT

Velkommen til Smart kafè onsdag 9 juni kl. 18.

Dato: 09. juni kl. 18:00–20:00
Fylker: Hordaland, Sogn og Fjordane
Kontakt:
Kontakt Steinar Stjerna på e-post steinar.stjerna@gmail.com eller telefon/SMS på tlf. 915 74 782.Kan også kontakte Lise Bakkan på e-post lisebakkan@gmail.com eller tlf.482 39 633.

Hei.

Vi nærmer oss juni med stormskritt og det er ikke lenge før Norge går i sommerdvale. Vi er klare for siste innspurt før ferien.

Datoen blir onsdag 9. juni kl. 18.00. Vi må dessverre skrive at vi også denne gangen må arrangere Smart kafeen digitalt, men ser positivt fremover litt ut på høsten når vi forhåpentligvis kan kombinere arrangementet fysisk i fylkeslagets lokaler samt fortsatt ha det digitalt.

Det er viktig å være med å bekjempe utbredelse av corona-viruset. Denne gangen ønsker vi å fokusere på en app som kan være et godt verktøy i nettopp denne kampen og som har fått mye omtale siste året, Smittestopp, som siste 4-5 måneder har blitt sluppet i en ny utgave som også Datatilsynet kunne godta. Kort forklart vil du da få et varsel på din telefon når telefonen fanger opp at du har vært i nærheten av en person som har vært smittet. Vi vil se på om den er tilgjengelig med VoiceOver og gjennomgå personvern og hvordan appen teknisk og praktisk gjør dette mulig. Vi har invitert med oss Magnus Lyngstad Kroken, som til daglig arbeider med personvern og IKT i Helseplattformen, som vil hjelpe oss med å forstå hvordan appen kommuniserer med andre telefoner og om dette er trygt å bruke.

Om du ønsker å lese mer om Smittestopp allerede nå, kan du lese hva Helsenorge skriver om appen her: https://www.helsenorge.no/smittestopp/

Det innebærer at du må laste ned appen Smittestopp og dersom du trenger bistand til det, må du ikke nøle med å si ifra og vi vil sende deg en detaljert fremgangsmåte på e-post.

Du melder deg på til Steinar Stjerna på e-post steinar.stjerna@gmail.com eller telefon/SMS på tlf. 915 74 782. Påmeldinger kan også rettes til Lise Bakkan på e-post lisebakkan@gmail.com eller tlf.482 39 633.

Ved påmelding er det fint om du gir oss beskjed om følgende:

- Navn

- E-post

- Telefonnummer

- Om du ønsker å motta link til møte på e-post eller SMS

Vi er gjerne behjelpelig med oppkobling og teste at utstyret fungerer som det skal. Da er det best om vi får beskjed om dette senest søndag 06. juni. Vi legger ev. da opp til et testmøte med deg trolig mandag 07. juni om ikke annet passer. Vi er opptatt av at Smart kafé skal være et tilbud for alle - særlig for deg som føler at smartteknologi høres eller føles vanskelig. Av denne grunn er det også mulig å kunne delta på møtet over vanlig telefonlinje slik at du ikke trenger den appen Zoom som vi nevnte innledningsvis. Ta kontakt med en av oss om du skulle være usikker på noe eller ha spørsmål rundt hvordan dette fungerer.

Om det er en trøst, så kan også vi som påstår at vi kan litt om dette plundre mer eller mindre i blant med tekniske problemer under møtene, men det ordner seg i løpet av et par-tre minutter - alltid... om vi alle har «Kardemommeloven» i tankene.

Velkommen til en hyggelig prat og erfaringsutveksling med oss onsdag 9. juni. Vi gleder oss og håper å se deg til siste Smart kafé før sommerferien griper om seg!
 

For Smart Kafeen i Hordaland fylkeslag

Lise og Steinar