SMART KAFÉ - Fysisk deltakelse og digitalt på Zoom

Velkommen til Smart Kafè, erfaringsutveksling om smart teknologi.

Dato: 13. oktober kl. 18:00–20:00
Fylker: Hordaland, Sogn og Fjordane
Kontakt:
Påmelding til Steinar Stjerna epost: steinar.stjerna@gmail.com eller tlf. 91574782

Velkommen til Smart Kafè, erfaringsutveksling om smart teknologi.

Hordaland fylkeslag og Voksenopplæringen Bergen står bak Smart Kafé der svaksynte og blinde møtes for å utveksle kunnskap og tips for bruk av smart telefoner.

Møtene finner sted andre onsdag i hver måned, vi møtes i Rasmus Meyers allé nr. 5 og digitalt via Zoom.

Det vil bli sendt ut sms/mail i forkant av møtene om tema og påmelding info.

Høsten har inntatt Vestlandet for fullt med blader som faller fra trærne og rein som faller fra himmelen. Samfunnet er gjenåpnet. Det betyr at vi som kan og vil, møtes i Rasmus Meiers Allé 5. Men det er også mulig å delta digitalt på Zoom hvis du ønsker det. Da må du imidlertid stå for bevertning selv.

Dato og tid har vi satt til onsdag 13. oktober 2021 kl. 18.00 og vi starter med en matbit en halv time før (kl. 17.30).

(Vedr. tidspunkt, har Smart Kafeen blitt flyttet fra første onsdag i måneden til andre onsdagen i måneden ut høsten.)

I tillegg til dagens tema blir det som allerede nevnt, servert noe å bite i. For deg som ønsker noe å spise er det en egenandel på kr. 100.

Denne onsdagen har vi tenkt å snakke om Sosiale medier. Vi legger hovedvekten på Facebook og Messenger siden dette er de to mest brukte appene for synshemmede. Vi vil ta for oss generell bruk. Men vi vil også ha fokus på personvern og sikkerhet og kanskje hvilke skyggesider sosiale medier kan ha for livene våre både direkte og indirekte. Vi håper at denne gjennomgangen kan passe for deg som allerede er bruker av sosiale medier, men ønsker å vite litt mer om ulike funksjoner, og for deg som lurer litt på om du skal begi deg ut på dette som alle henviser til støtt og stadig.

Vi håper at du melder deg på til Steinar Stjerna på e-post steinar.stjerna@gmail.com eller telefon/SMS på nr. 915 74 782. Påmeldinger kan også rettes til Lise Bakkan på e-post lisebakkan@gmail.com eller telefon/SMS til tlf.482 39 633.

Ved påmelding er det fint om du gir oss beskjed om følgende:

- Navn

- E-post

- Telefonnummer

- Fysisk oppmøte eller digital deltakelse

- Om digital deltakelse: Om du ønsker å motta link til møte på e-post eller SMS

Vi er gjerne behjelpelig med oppkobling og teste at utstyret fungerer som det skal. Da er det best om vi får beskjed om dette senest søndag 10. oktober. Vi legger ev. da opp til et testmøte med deg trolig mandag 11. oktober om ikke annet passer. Vi er opptatt av at Smart kafé skal være et tilbud for alle - særlig for deg som føler at smartteknologi høres ukjent ut eller føles vanskelig. Av denne grunn er det også mulig å kunne delta på møtet over vanlig telefonlinje slik at du ikke trenger den appen Zoom som vi nevnte innledningsvis. Ta kontakt med en av oss om du skulle være usikker på noe eller ha spørsmål rundt hvordan dette fungerer.

Om det er en trøst, så kan også vi som påstår at vi kan litt om dette plundre mer eller mindre iblant med tekniske problemer under møtene, men det ordner seg i løpet av et par-tre minutter – alltid med litt godt humør og tålmodighet fra oss selv og deltakerne... om vi alle har «Kardemommeloven» i tankene går det hele som smurt.

Velkommen til en hyggelig prat og erfaringsutveksling med oss onsdag 13. oktober. Vi gleder oss til å se deg!

 

For Smart Kafeen i Hordaland fylkeslag

Lise og Steinar