Søndagstur: Eidsvåg-Garpetjernet-Munkebotn

Velkommen til å være med på søndagstur til Sandviken-Garpetjernet-Munkebotn

Dato: 10. oktober kl. 11:00–13:00
Fylke: Hordaland
Kontakt:
kontakt Silje Thon tlf. 480 70 372

Liker du å oppdage nye, fine turområder i Bergen og omegn? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap?

Vi ønsker velkommen til turer og aktiviteter, tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Familie og venner er velkommen til å bli med.

Norges Blindeforbund Hordaland har inngått avtale med BHT (Bergen og Hordaland turistforening). Vi har tur søndag og onsdag en gang i måneden. Søndagsturene vil være på formiddagen.

Søndag 10. Oktober går turen: Sandviken-Garpetjernet-Munkebotn

Trasé: Sandviken sykehus/Munkebotn - Garpetjernet.

Oppmøtested: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl 10:30. Vi går sammen til Torget for å ta bussen til Gamle Bergen/Sandviken Sykehus. Turen vil starte fra Sandviken Sykehus, og det er mulig å parkere der (mot betaling) om man ønsker å møte direkte. Oppmøtetidspunkt ved parkeringsplassen er kl. 11:00. Oppgi hvor du møter når du melder deg på.

Turbeskrivelse:  Turen går til idylliske Garpetjernet. Dette er også ett av turmålene i “Ti på hjul Bergen”, og turen er tilgjengelig for rullestol, se beskrivelse med stigning og tverrfall her. Totalt vil turen være ca. 5 kilometer lang. Blir du med oss på tur, får du altså sjekket inn på det ene av ti turmål som skal besøkes for å fullføre "Ti på hjul" 2021!

Vi går fra Sandviken sykehus og følger svingene oppover Munkebotn. Det er ca. 120 høydemeter opp, som går i svinger.  Vi tar oss god tid og nyter utsikten underveis, og det er også benker underveis ved behov for en pust i bakken. Vel oppe er vi ferdig med dagens stigning, og vi går nordover i retning Langevatnet, men tar avstikkeren opp til Garpetjernet. 

Ved Garpetjernet tar vi oss en rast og spiser dagens lunsj. Det er både benker og gapahuk her. Etter pausen returnerer vi samme vei, eller hvis det er nok turledere/frivillige kan vi dele gruppen slik at man også kan fortsette til Eidsvåg og ta bussen derfra.

Ta med: Gode og varme klær basert på værmeldinger. Drikke og mat. Sitteunderlag.

Pris: Turlaget dekker utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.  

Påmelding er obligatorisk grunnet koronasituasjonen. kontakt Silje Thon på tlf. 480 70 372 seinest fredag 8. oktober kl. 12:00. Du er først påmeldt etter at du har mottatt bekreftelse på dette.

Dersom du har behov for ledsager har du selv ansvar for smittevern og sikkerhet knyttet opp mot covid-19, og ellers vurdere gode og trygge løsninger for deg. Våre frivillige turledere skal som alle andre holde minst 1 meter avstand til andre, og kan ikke bidra som ledsagere.

Generelle vilkår og smittevern: Bergen og Hordaland Turlag forholder seg til DNT sin smitteverninstruks for aktivitet knyttet til covid-19. Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter. Våre frivillige turledere er alle kurset i DNT sine retningslinjer for smittevern, og skal sørge for å gjennomføre en trygg og fin tur.

Alle er velkommen til å være med.