Onsdagstur med BHT og "Klart det går"

Tur rundt Tveitevannet med BHT onsdag kl. 18

Dato: 22. september kl. 18:00–20:00
Fylke: Hordaland
Kontakt:
Kontakt Silje Thon på tlf. 480 70 372


Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen og omegn? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til turer og aktiviteter, tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Familie og venner er velkommen til å bli med.

Norges Blindeforbund Hordaland har inngått avtale med BHT (Bergen og Hordaland turistforening). I tillegg til våre søndagsturer som har vært populære klinker vi til med ny turtilbud, som vil være onsdager kl 18.

Onsdag 22. September blir det tur rundt Tveitevannet.

Beskrivelse

I dag setter vi kursen mot Tveitevannet, en grønn lunge på Sletten. Turen går på asfaltert, fin tursti/gangvei med lite stigning langs Tveitevannet. Runden rundt vannet er ca. 2,7 km. 4 km via Storetveit. Her er flere benker og steder å gå ned til vannet. Kanskje finner vi også en solbær-busk fra den gang det var kolonihage ved vannet. Et kort stykke av turen er på vei uten fortau. Det er lite biltrafikk her. Dersom vi ønsker en litt lengre tur kan vi gå via Storetveitmarken. Her passerer vi parsellhager og går på grus gjennom Storetveitmarken. Denne delen av turen har mer stigning enn rundt Tveitevannet, og vi kan evt dele gruppen. 

Oppmøtested: Den Blå Steinen kl. 17.30. Vi tar bybanen til Sletten Senter. Du kan møte direkte ved Sletten senter kl.18.00 (benkene ved bybanestoppet mot sentrum).  Dersom du kommer med bil kan du parkere ved Slettebakken skole, vis a vis Sletten senter. Oppgi hvor du møter når du melder deg på.

Ta med: Niste, sitteunderlag, vann og gode, varme klær. Varm drikke på termosen om du ønsker.

Turlaget dekker utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Påmelding er obligatorisk grunnet koronasituasjonen. kontakt Silje Thon på tlf. 480 70 372 seinest innen kl. 12 tirsdag 21 september. Du er først påmeldt etter at du har mottatt bekreftelse på dette.

Dersom du har behov for ledsager har du selv ansvar for smittevern og sikkerhet knyttet opp mot covid-19, og ellers vurdere gode og trygge løsninger for deg. Våre frivillige turledere skal som alle andre holde minst 1 meter avstand til andre, og kan ikke bidra som ledsagere.

Generelle vilkår og smittevern: Bergen og Hordaland Turlag forholder seg til DNT sin smitteverninstruks for aktivitet knyttet til covid-19. Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter. Våre frivillige turledere er alle kurset i DNT sine retningslinjer for smittevern, og skal sørge for å gjennomføre en trygg og fin tur.

Alle er velkommen til å være med.