Tur med DNT Nordhordland

Tur med DNT til Meland Golfbane

Dato: 12. oktober kl. 18:00–20:00
Fylke: Hordaland
Arrangør: Nordhordland Lokallag
Kontakt:
Kontakt Jane Nordlund tlf 938 93 955

Hver tirsdag blir det DNT tilrettelagt tur med turledere fra Nordhordland turlag kl.18.00.

Vil du oppdage nye, fine turområder i Nordhordland? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til turer og aktiviteter, tilrettelagt for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Turene er tilrettelagt, vi går i en rolig tempo på mellom 2-4 km. Vi går på stier/gangvei hvor det er benker. De fleste turer er også rullestol vennlig. Vi legger alltid inn en lengre pause hvor vi setter opp et bål på egnet bålplass eller bålpanne.

Denne tirsdagen blir det tur til Meland Golfbane.

Oppmøte: Kl. 18 ved Parkeringsplassen Meland Golf, hovedhuset.

Avreise fra Manger kl.17.15 om noen ønsker å sitte på med bil.

Avreise fra Eikangervåg: Jane kjører fra Eikangervåg hvis noen vil sitte på fra denne kanten.

ParkeringFra Bergen, Videre til Frekhaug. Kjør så videre forbi Frekhaug senteret i retning av Rossland og Fløksand. Ta av til venstre mot Leirvik Gård og kjør rett fram mot Meland Golfbane. Parkeringsplass på venstre hånd.

TurbeskrivelseVed Meland Golfbane har det blitt opparbeidet grusveier i lett terreng, gjennom skog og mark. Grusveien har en del sideveier som du kan utforske . Ved tørr og fint vær er det mulig å rulle videre over golfbanen. Tar høyde for golfspillere og vent på tur. Golfbanen er også en turområde, men pass på flyvende golfballer. Gå alltid i spilleretning. 

En vei: Start fra hovedhuset. Gå så til venstre langs gangfeltet ved hovedveien. Etter 100 m. tar en til venstre på grusveien forbi et rødt gårdshus. Så følger en denne grusveien rett fram. Veien følger en slak bakke oppover. Her får en flott utsikt mot Askøy og helt mot Bergen ved fint vær. På toppen av bakken går en forbi toalettbygningen på venstre hånd, en holder venstre grusvei og etter 100 m. kommer en på høyeste punkt på bakken. Her kan en nyte utsikten sør eller vender blikket mot golfbanen hvor spillere går at og fram. Tur /retur er denne turen 1,5 km.   Det står en benk langs denne veien. 

Ta med hodelykt denne gangen.

Ta med: Sitteunderlag. Staver eller stokk om du har behov for det.

Pris: Gratis deltagelse, åpent for alle. Om en har behov for transport kan vi være behjelpelig. Passasjer dekker da vanlige bensin utgifter per km. I Corona periode må vi fra uke til uke ta hensyn til regelverket ifm kjøring.

Påmelding til Jane Nordlund tlf. 938 93 955.  Påmeldingen er obligatorisk  grunnet koronasituasjonen. 

Er du en ny deltager kommer turlederen til å ringe deg for å høre med deg om hvordan vi kan hjelpe deg best mulig på turen. Dette gir mest mulig forutsigbarhet både for deg som deltagere og oss som er med som turledere.

Ved behov for ledsager: Dersom du har behov for ledsager har du selv ansvar for smittevern og sikkerhet knyttet opp mot covid-19, og ellers vurdere gode og trygge løsninger for deg. Våre frivillige turledere skal som alle andre holde minst 1 meter avstand til andre, og kan ikke bidra som nærkontakt ledsager. Vi skal gjøre vårt beste for å hjelpe deg om det trengs.

Generelle vilkår og smittevern: Bergen og Hordaland Turlag forholder seg til DNT sin smitteverninstruks for aktivitet knyttet til covid-19. Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter. Våre frivillige turledere er alle kurset i DNT sine retningslinjer for smittevern, og skal sørge for å gjennomføre en trygg og fin tur. Velkommen!

Påmelding Turleder Tanja Resink på nr. 48038837  Reidun Dragøy på sms: 95823251