LEDSAGERE SØKES TIL HELGETUR TIL OSTERØY 4 - 6 NOVEMBER 2016

Har du lyst å være ledsager for en gjeng turglade synshemmede som vil på topptur på Osterøy? Blindeforbundet Hordaland skal på helgetur til Træet gård fra fredag 4 november til søndag 6 november. Vi blir mange, så vi trenger flere ledsagere. Mer informasjon og påmelding til Anna Hellstrøm på tlf. 476 72 792 eller a-hellst@online.no snarest.

Nyhetssak fra 17. oktober 2016

Bildet viser en gruppe synshemmede og ledsagere på topptur


I september var vi 12 personer som var på Finse en helg for å lære ledsagerteknikker til bruk på fjelltur. Vi fikk prøvd oss i ulendt terreng. Allerede første dagen gikk vi en 8 km tur langs merket rute og utenfor stien, og dagen etter hadde vi fått opp tempoet ytterligere. Denne helgen ga virkelig mersmak! (Se kommentarene fra tre av deltakerne lenger nede i artikkelen).
De fleste som var med til Finse blir også med til Træet gård. I tillegg håper vi å få med flere, både ledsagere og synshemmede.

Avreise er fra Bergen sentrum fredag kl. 16. Vi er tilbake i Bergen sentrum søndag kveld. Turen er gratis.  
Håper du har lyst å bli med på en annerledes og givende helg med en herlig turgjeng!

Vennlig hilsen
Anna Hellstrøm

Ledsager:

Jeg har ingen erfaring som ledsager. Jeg husker ikke helt hvor jeg så info om denne turen, men jeg husker at jeg tenkte at: jeg elsker å være ute, er i god form, vant til å gå i fjellet, jeg har tid og jeg liker å møte mennesker. Så hvorfor ikke prøve?

Det ble en flott helg! Intenst mye læring for min del, mye å huske på, og mange nye inntrykk. Og flotte folk å bli kjent med. Jeg tror jeg fikk kjent litt på hva som skal til for at jeg kan bli en pålitelig ledsager i fjellet, og også litt om hva som skal til for at jeg skal trives på tur som ledsager. For trives må vi alle, hvis det skal bli mange turer!

Det ble en del samtaler og spørsmål - det må være team-arbeid om det skal bli bra. Hvordan skal vi gjøre dette? Hva er viktig for deg? Er det greit sånn vi gjør nå? Har du det bra? Er det ok å være stille? Nå er det steinete, skal vi prøve å.... Jeg trenger pause, er trett i hodet! Du må si hvis jeg skal gjøre noe annerledes! Unnskyld! Og sånn gikk nu dagan... Vi byttet på hvem vi ledsaget, slik at vi alle fikk prøvd hverandre. Innimellom var det tid og rom til bare å ha det kjekt.

Det var flotte stunder i høyfjellet der oppe, med vind, solgløtt, flyt i gangen og følelsen av godt fellesskap. Og til slutt timen da vi satt på rekke på benken og nøt solen mens vi ventet på togavgangen, det var godt både for kropp og sjel. Jeg kjenner at dette gjør jeg gjerne igjen!

Blind turgåer:

 Jeg meldte meg på denne turen med blandede forventninger til rollen som prøvekanin. Jeg har bare reist forbi Finse med toget x antall ganger, og sett på stedet som et kaldt sted og bratte fjell og mye stein. Men jeg tok utfordringen, og liker utfordringer. Og jeg angrer ikke! Jeg har hatt en super helg på alle måter. Og dette gir mersmak, og håper sjansene byr seg for flere fjellturer. Jeg har forstått at ledsagere, utstyr og teknikker er viktige ingredienser for en vellykka fjelltur for meg som synshemmet. Jeg har hatt mange fine naturopplevelser i løpet av helgen, og det fyller meg med energi. Takk til dere alle sammen! Supre og flotte er dere, med eller uten syn!

Sterkt svaksynt turgåer:

Denne helgen har jeg fått øynene opp for at det kan være kjekt å gå i fjellet selv om man er synshemmet. Tidligere når jeg har prøvd har det vært et slit og lite lystbetont. Sist gang jeg prøvde meg på fjelltur med ei venninne så vrikket jeg ankelen. Det er vel 5 år siden nå. I helga har jeg lært at å ha en ledsager som gir informasjon om terrenget underveis, ved å bruke bambusstaven, gåstav og at ledsager bruker refleksbånd rundt anklene så er det ingenting som hindrer meg i å få herlige turer i fjellet  😊

Mer informasjon og påmelding

Kunne dette vært noe for deg? Ta kontakt med Anna Hellstrøm på tlf. 476 72 792 eller snarest.