Dør til dør-aksjon i Ålesund

26. oktober gikk startskuddet for en ukelang Dør til dør-aksjon her i Ålesund. Da kan folk forvente besøk på døren fra en smilende gjeng fra Norges Blindeforbunds ververe.

Nyhetssak fra 27. oktober 2020

Her er den fine gjengen som skal ut på Dør til Dør aksjonen denne uken. De sitter rundt et møtebord. Fra venstre: Besim, Alexander, Mona, Christer, Vibecke (leder), Peter og Tina lengst til høyre.

Et team på seks personer skal banke på flest mulig dører i sona Hessa til Spjelkavik, Vegsund og Blindheim. Også Ellingsøy vil få besøk. Oppgaven deres er å kartlegge synsutfordringer hos innbyggerne og skaffe givere til Blindeforbundet i Møre og Romsdal.

Det finnes ikke eksakte tall for hvor mange i Norge som har et synsproblem, men ifølge en rapport som ble utarbeidet av Menon Economics i 2019 anslås det at mer enn 320 000 personer levde med en synshemming i Norge i 2018. Dette tilsvarer ca. 6% av befolkningen.

Ut fra dette kan vi anslå at ca 3.977 personer i Ålesund har et synsproblem.

Ta vel imot dem! Og husk, alle smittevernregler er ivaretatt for at du skal få en fin opplevelse:)