Nyheter og aktiviteter Oslo fylkeslag

1.Nytt fra årsmøtet

På Oslo fylkeslags årsmøte 2020 den 31. oktober ble følgende styre valgt:

  1. styremedlem Andreas Lindrupsen, gjenvalgt for 2 år
  2. varamedlem Andrea Isachsen Olvin, ny, valgt for 2 år

(3. styremedlem Deva Christopher, 5. styremedlem Unni Fauskrud og 1. varamedlem Terje André Olsen var ikke på valg) 

Til medlem landsstyret for 1 år ble Hanne Jernsetervangen gjenvalgt sammen med 1. vara Andreas Lindrupsen og 2. vara Unni Fauskrud 

Til valgkomité for  årsmøtet 2021 ble følgende valgt:

 2.Kunst og Naturvandring i Ekebergparken 5. november kl 17 - påmelding innen 3. november

I Ekebergparken forenes kunst, natur og historie på en unik måte. Fra steinalder til krigsminner, utsikt, byskog og moderne kunst. Ekebergparken har noe for alle. Bli med oss på en vandring med vår faste guide, Erlend og lær mer om en av byens mest imponerende steder.

Les mer i linken under og meld deg på innen tirsdag 3. november:

https://www.blindeforbundet.no/fylkeslag/oslo/aktiviteter/vandringer-med-guide-kunst-og-naturvandring-i-ekebergparken

 3.Vandring med guide langs  Akerselva 7. november kl. 13 - påmelding innen 4. november

Bli med Integreringsutvalget på gåtur langs Akerselva og bli enda bedre kjent med Oslo og byens historie.  Vår guide Erlend forteller om industri, natur og kultur på denne spennende turen langs Akerselva.

Les mer i linken under og meld deg på innen onsdag 4. november:

https://www.blindeforbundet.no/fylkeslag/oslo/aktiviteter/tur-med-guide-der-vi-gar-langs-akerselva

4. Oslo fylkeslags lokaler er igjen stengt

Fylkeslagets lokaler er igjen stengt for besøkende av smittevernhensyn.  Vi er tilgjengelig på telefon 23215050 og e-post oslo@blindeforbundet.no.  Følg oss også på Facebook og Twitter.  Alle aktiviteter er utendørs eller på Zoom (nett). Vi minner også om aktiviteter og møter på Facebookgruppen Nettmøter for synshemmede. De har også en egen nettside for deg som ikke er på Facebook på linken  https://nettmote.no

5.FFO undersøkelse: Hva skal til for å ha det bra

 FFO har fått midler fra Helsedirektoratet til å gjøre en undersøkelse om hva som skal til for å ha det bra når man lever med funksjonshemming eller kronisk sykdom og skriver som følger: 

«Vi vet at mange kronisk syke og funksjonshemmede opplever å ha dårligere livskvalitet enn andre. En undersøkelse fra SSB viste nylig at funksjonshemmede er blant de med dårligst livskvalitet, sammen med arbeidsledige, uføre, psykisk syke og homofile. Likevel er det ikke likhetstegn mellom det å ha en kronisk sykdom eller funksjonshemming og det å ha dårlig livskvalitet!

Med denne undersøkelsen ønsker vi blant annet å undersøke hva funksjonshemmede og kronisk syke mener er det viktigste for å ha et godt liv. Vi vil også forsøke å få tak i hvilke mestringsstrategier som er vanlig å bruke når man kjenner seg nedstemt, deprimert eller engstelig.

Undersøkelsen er ment for funksjonshemmede og kronisk syke over 16 år, og er anonym.»

Under finner du linken til undersøkelsen: 

https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=920810X247673222X69853

6.Ønsker du å engasjere deg mer i Oslo fylkeslag?

 Er du en av dem vi kan spørre om har tid og lyst til å være med i ulike utvalg, råd, undersøkelser, prosjekter og andre ting vi i Oslo fylkeslag selv arrangerer eller blir spurt av andre å være med i?  Vi vil gjerne  ha kontakt med flere som kan være interessert i å være mer aktive.  Ta kontakt med daglig leder Ingrid Strøm-Olsen på e-post til iso@blindeforbundet.no  eller telefon 23215058 for en nærmere prat.  

7. Nytt privat  testsenter for Covid-19 i Pilestredet 75C med inngang fra Sporveisgata

I de tidligere lokalene til Adaptor på motsatt side av lyskrysset utenfor Sporveisgata 10 har nå Oslo Helse et privat testsenter for koronasmitte/ covid-19.  I perioder er det kø på fortauet utenfor av folk som vil teste seg, og ikke alle som står der bruker munnbind.  Vi anbefaler derfor å bruke det fortauet som er på samme side som Blindeforbundet når du går i Sporveisgata. 

Innstillinger for nyhetsbrev

Åpne nyhetsbrevet i nettleser