Julehilsen fra styret i NBF, Vest-Agder fylkeslag

Nyhetssak fra 21. desember 2015

Et år er snart omme, styret har jobbet aktivt og godt i hele 2015. Det har vært mange utfordringer.  Den største var å få bevart fylkeslagene med kontor og administrasjon slik det er i dag.  Dette er viktig for synshemmede i Norge, og ikke minst for medlemmene i Vest-Agder. I år har hele styret blitt utfordret til å sende noen ord, tanker eller minner fra året som har godt, dette for å gi en litt mer fasettert julehilsen

Når jeg tenker tilbake på det året som har gått, har jeg mange gode tanker. Ja nå tenker jeg selvfølgelig på Vest Agder fylkeslag. Jeg var ikke med til Sverige, men dere andre hadde det sikkert gøy.  De turene jeg har vært med på har vært helt topp. Når Gerd, Arne, Charlotte og resten av banden setter i gang, da blir det gøy. Jeg har bare gode minner. Det som er større enn størst er de hyggelige styremedlemmene. Jeg er ingen poet, men jeg vil hilse til alle.

Så kom det noen innspill om leder sau.  Den løper vel foran, med flokken halsende etter?  Da er det greit å ha en hyrde til å holde styr på flokken. Sauer er alrighte. Siden det går mot jul fikk jeg et bilde for mitt indre øye av Gerd med hyrdestaven midt i flokken av det kjæreste hun har, nest etter familie og sauene sine, nemlig fylkeslagets medlemmer. Slik opplever i hvert fall jeg det, akkurat nå. Ikke at flokken følger hyrden blindt (selv om noen av oss går i blinde) Det er en kreativ gjeng som stadig utfordrer hyrden og hverandre på en god og konstruktiv måte. Når jeg tenker tilbake på året som snart er omme, kjenner jeg sterkt på følelsen av tilhørighet og et unikt sosialt samhold som har fått meg kjærkomment påfyll av livsglede og pågangsmot. Vi er et fylkeslag som vil noe, og der det er bruk for alle som har lyst og anledning til å bidra. For å fortsette i det bibelske landskapet, jeg forlot flokken for mange år siden. Så ble jeg funnet igjen, og lokket tilbake. Jeg følte jeg ble like godt og hjertelig mottatt som den fortapte sønnen i liknelsen i Lukasevangeliet.  Derfor er min oppfordring og mitt ønske for 2016 at alle i Vest-Agder som strever med et synsproblem, stort eller lite, må finne sin plass i flokken vår.  Her er det husrom og hjertevarme til mange flere. Bjarne Blåka har delt sitt bilde, som illustrerer dette godt.

Så en liten hilsen fra Aase som har forflytta seg vestover: Ja, nå sitter jeg her, på den første dagen i desember, i mitt nye hjem i Austad. Det er blitt advent og dagene galopperer fremover mot selve jula. Vel, dette høres vel ut som om det er en slags katastrofe i anmarsj, men jeg har bestemt meg for ikke å fortvile. Jeg har tenkt å ha jul uansett hvordan ting ligger an her.  Har tenkt å steke ribbe på julaften og spise lutefisk 1. juledag slik jeg alltid har gjort. Regner med at det er mange koselige programmer både på radio og tv hele jula gjennom. Det må da bli bra! Da gjenstår i grunnen det jeg egentlig hadde tenkt å gjøre; nemlig ønske alle medlemmene i Blindeforbundet, Vest-Agder en riktig velsignet og trivelig jul. Jeg mener oppriktig at vi alle har muligheter til å få et begivenhetsrikt nytt år- Jeg gleder meg til å treffe dere igjen ved alle mulige anledninger og jeg er sikker på at det kommer til å bli nok av muligheter til å treffes. Atter en gang alle sammen:

På vegne av alle oss i styret, ønsker jeg våre medlemmer en riktig god jul og takker alle et flott år i 2015  

Charlotte Wesenberg

Styreleder Vest-Agder fylkeslag av NBF