Opplevelsesuke for deg mellom 30-55 år Solvik syn- og mestringssenter 09. – 13. august 2018

Nyhetssak fra 05. april 2018

Er du synshemmet og befinner deg i alderen 30 – 55 år, og tenker at du har lyst å oppleve noe nytt? Eller ønsker deg bort fra hverdagen, og skape nye relasjoner? Norges Blindeforbund inviterer til Opplevelsesuke på vestlandsperlen Solvik syn- og mestringssenter på Askøy utenfor Bergen.

Vi legger opp til et variert og innholdsrikt program, der sosialt felleskap, aktivitet og kultur er beskrivende for årets kursopplevelse. Vi vil gjerne ta dere med på en historisk reise til Kvinnherad kommune som ligger idyllisk til ved Hardangerfjorden. Her besøker vi Baroniet Rosendal, slottet fra 1665. Dette kan bli en opplevelse for sansene både ute og inne, og magen kan få påfyll I Rosendal Drivhus.

Solvik har mange aktivitetsmuligheter utendørs som vi gjerne benytter. Båter, kanoer, kajakker og fiskestenger står klar til bruk! Og utfordring og mestringsfølelse går hånd I hånd når vi skal legge ut på topptur til Ulriken, 643 moh. Om man velger å ta banen, eller den nye turveien opp, er valgfritt! Og så inviteres dere til å lage et festmåltid med kyndig veiledning av kjøkkenpersonalet på Solvik.

Dette handler om å fylle ryggsekken med gode opplevelser sammen med andre, pushe noen grenser, utfordre seg selv og kjenne at man lever! Kurstilbudet er landsdekkende. Og om du trenger mer enn en arm å holde i, ta med egen ledsager.

Kursledere: Jan Helge Svendsen (Barne- og ungdomsavdelingen) og Silje Edvardsdal Thon (Rehabiliteringsavdelingen i Bergen)

Pris, egenandel og påmelding:  Egenandel pr. person pr. habiliteringsdøgn er kr. 495,- i enkeltrom og kr. 320,- i dobbeltrom. Er du ikke medlem er prisen kr. 670,- per døgn.

Det vil også tilkomme en ekstra transport-/ utfluktspris pr. deltaker på kr. 500,- Utover dette dekkes opphold og reise av HELFO og Norges Blindeforbund. Det settes opp fellesbuss T/R Bergen Busstasjon til Solvik syn- og mestringssenter.

For mer informasjon og påmelding kan du kontakte Solvik syn- og mestringssenter: telefon 56 15 77 70 eller e-post solvik@blindeforbundet.no Påmeldingsfrist 26. juni 2018.