32 millioner mennesker er unødvendig blinde i verden i dag. Å gi synet tilbake til én person koster 250 kroner..

Solbriller fra Stormberg gir synet tilbake
Portrettbilder av 4 personer som har fått øyeoperasjon i Nepal

Dette er iCare

Visste du at 80% av alle som er blinde i verden ikke behøver å være det? I fattige land mister mange synet i ung alder på grunn av grå stær. Ved hjelp av en enkel øyeoperasjon, som er over på få minutter, kan mange av disse få synet tilbake. Gjennom iCare bidrar Norges Blindeforbund til å utrydde unødvendig blindhet i verden.

Blindeforbundet driver øyehelseprosjekter i 12 land i Afrika og Asia, og ved hjelp av våre partnere og givere, har vi til nå gitt synet tilbake til mer enn 200 000 mennesker.

Som privatperson kan du støtte iCare ved å gi et bidrag eller kjøpe våre gaveprodukter, bedrifter kan gi bidrag, inngå forskjellige former for samarbeidsavtaler eller kjøpe iCare-gaver til ansatte og forbindelser.

Bestill iCare-produktene her

Verdens mest meningsfulle solbriller!

Stormberg lanserer i disse dager en kolleksjon med solbriller som ikke bare beskytter synet ditt  - de gir også synet tilbake til et annet menneske.  Stormberg har inngått et samarbeid med Norges Blindeforbund og har lovet å gi synet tilbake til minst 8000 mennesker de neste tre årene.  Hver gang noen kjøper en solbrille fra Stormberg, så gir de penger til en øyeoperasjon til en som har mistet synet i Nepal.

Solbrillene fra Stormberg er ikke bare lekre å se på – de er lette og har svært god passform. De beskytter godt fra siden, noe som er spesielt viktig for å beskytte synet mot solen.

Bestill solbriller fra Stormberg

  • Fefor solbriller

  • Saga solbriller

  • Saganes solbriller

  • Skiple solbriller

  • Ulfsberg solbriller

  • Ulsbergnes solbriller

Aisha får et nytt liv for 250 kroner

Vi møtte 18 år gamle Aisha hjemme i landsbyen Ghorahi i Nepal. Aisha hadde i løpet av de to siste årene blitt blind på begge øynene og kunne ikke lenger følge undervisningen på skolen.

I Nepal er skolegang og utdanning et absolutt behov for å kunne leve et liv utenfor fattigdom. Jenter uten skolegang er spesielt utsatt og tusener av jenter fra Nepal havner som slavearbeidere i India. Her lever et liv under de verst tenkelige forhold. Vi bragte Aisha til et av våre øyesykehus i Nepal.

I denne filmen følger vi Aisha disse dagene i mars 2015.

Filmen forteller på fire minutter det meste man trenger å vite om iCare.

Bli nærmere kjent med Aisha

Bli med på iCare!

Vi trenger støtte fra privatpersoner og bedrifter hvis vi skal nå målsetningen om å utrydde blindhet i verden. Jobber du i en bedrift som har lyst til å bidra, eller har du på andre måter lyst til å engasjere deg for iCare? Ta kontakt, og vi snakker gjerne med dere om hvordan dere kan gi mennesker synet tilbake!