32 millioner mennesker er unødvendig blinde i verden i dag. iCare er Norges Blindeforbunds initiativ for å gi synet tilbake til mennesker som er unødvendig blinde.

Amalie Snøløs ble med iCare til Nepal

«Det var utrolig sterkt og tøft å få oppleve og se dette på nært hold. Samtidig var det også givende å se alt det gode iCare-prosjektet til Blindeforbundet bidrar med.»

Se Amalies reise Nettbutikk

Blinde kan få synet tilbake – dette er iCare

Visste du at 80% av alle som er blinde i verden ikke behøver å være det? I fattige land mister mange synet i ung alder på grunn av grå stær. Det ønsker vi å gjøre noe med!

Les mer om iCare

Møt tre som har fått synet tilbake

Aisha, Johora og Shila fra Nepal fikk synet tilbake etter en rask, og for oss, rimelig operasjon. Her kan du lese deres historier

Slik kan du bidra

 1. Handle i vår nettbutikk

  iCare-produktene er produsert i de landene hvor vi har prosjekter. Vi samarbeider med norske kunstnere og designere og tilbyr kunst, lommebøker, lekre pyntegjenstander og mye mer.

  Til nettbutikken

 2. Gavekortet som gleder

  Gi dine ansatte et gavekort til bruk i iCare-nettbutikken. Du velger sum, dine ansatte velger gaven. Uansett hva de velger, bidrar dere sammen til å gi mennesker synet tilbake.

  Kjøp gavekort

 3. Doner øyeoperasjoner – se resultatet

  For hver donasjon din bedrift gir, kan vi gi synet tilbake til et nytt menneske. Din bedrift får da tilgang til et eget digitalt fotoalbum med bilder av de menneskene dere har gitt synet tilbake til.

  Doner øyeoperasjoner

 4. Bli en prosjektpartner

  Vi har til enhver tid flere aktiviteter og prosjekter hvor vi søker partnere som ønsker å følge sitt eget iCare-prosjekt.

  Finn ditt prosjekt

 5. Aktiv for iCare

  icare-laget samlet etter Holmenkollstafetten

  Løp, svøm, spis eller syng for iCare. Bli med på våre aktiviteter eller finn på din egen.

  Se eksempler på aktiviteter

Se hva andre har gjort

Ønsker du eller din bedrift å vise samfunnsengasjement? Du kan samle inn penger til klasseturen, kjøpe gaver til mor eller gjerne engasjere deg på andre måter

Se hvordan andre har engasjert seg