Blindeforbundet på P4s sommerturné

Blindeforbundet er med på P4s sommerturné med stopp på 17 torg i Sør-Norge fra 2.-23. juli.
Turnéoversikt

Sommerstemning

Vi vil spre sommerstemning for hele familien på turneen. P4s radiostudio flyttes ut, og du som møter opp får oppleve direktesendt radio, livemusikk fra The Main Level, og ikke minst; møte oss i Norges Blindeforbund.

På vår stand kan du stille alle de spørsmål du måtte ha om det å se dårlig til Kristoffer og Helene. Kristoffer er blind og Helene er svaksynt. Husk, det er ingen spørsmål som er for dumme!

Du får også møte vår fantastiske labrador «Kompis». Han skal bli førerhund, er to meter høy, kjempeglad og snill, liker å ta en dans, og selvfølgelig stiller han opp på sommerselfie. Nøler du med å komme bort til oss, så holder han deg i hånda med de store labbene sine.
Men det aller morsomste er at DU selv får prøve deg som svaksynt!

På P4s nettsider kan du lese mer om sommerturneen og følg med på direktesending kl.13.00–15.00.

Her kan du se turneoversikten

Test deg selv som svaksynt

Ved hjelp av VR-briller (Virtual Reality), kan du føle på kroppen hvordan det er å være svaksynt.

Du skal få prøve deg på Prekestolen, i trafikken og på kjøkkenet – for å nevne noe. Og dette skal du få oppleve med ulike øyesykdommer som AMD (macula degenerasjon), grå stær (katarakt), retinitis pigmentosa (RP) og øyeskader som følge av diabetes (diabetes retinopati).

Vi vil at du skal forstå synshemmedes hverdag, og hva som kan oppnås med teknologi og rehabilitering.

Bitmap er vår produsent av VR-briller.

Gi en gave til Blindeforbundet og få en førerhund-bamse

Vi har supersøte førerhundkosebamser som du kan ta med deg hjem om du gir 50 kroner til Blindeforbundets viktige arbeid.
Send «VOFF» til 2090, og du gir 50 kroner.

Prøv hvit stokk i hinderløypen

Har du lyst til å teste deg som blind, og å prøve å gå med hvit stokk, kan du det også. Santander arrangerer hinderløypen til Team Santander, hvor det å gå med hvit stokk og blindfold blir en av oppgavene.