Det vakreste du vet?

#detvakrestejegvet

Vi lever i et visuelt samfunn. Vi definerer og blir definert ut fra det vi ser.

Men det vakreste i livet er så mye mer enn det du kan se med øynene. Vi ba våre venner fortelle hva som er det vakreste de vet. Les de gripende svarene.

Våre venners tanker om "Det vakreste jeg vet":

De to kattene mine

Irene Støren

En kald vinterdag med sol fra skyfri himmel.

Helge Waagaard (60) Hønefoss

Det vakreste jeg vet er et nyfødt barn ved mors bryst. Det er et maleri i seg selv. Moren bøyd over hodet til sitt barn, de små nevene til den lille krafsende søkende

Solfrid Nilsen (78) Porsgrunn

Å gå barføtt i en duggvåt eng av markblomster, og kjenne lukten av nyslått gress og kjenne solen varme mine tårer!

Kvinne (45) Drammen

Livet i sin helhet. Fra mine 4 barn til mine barnebarn. Vinden som rusker i trærne blomstene som åpner seg. Fargene, kontraster fra sol til skumring, mørk natt med stjerner. Månen regnbuen alt som har farge, har en lyd, toner. Livets lys Jeg lever.

Vivi Henrud (56) Drammen

Min kone

John Martin Pedersen (52) Narvik

Å se det nyfødte barnet like etter fødsel. Sterkt.

Karin R. Spanne (43) Finnøy

Barnetoke 17 mai. Når det byrja å spire og gro om våren. Flotte høstfarger.

Bjørg Hetland (74) Sandnes

Når mine 4 barn (som nå alle er over 18 år) har en hyggelig tid/stund sammen. Både se dem og høre dem og føle god sinnstemning.<br>Det er vakkert.

NN (52) Kragerø

Duften av pusekattene sine poter klokken 5 om morgenen, den mest beroligene duft i verden.

Nina N. Reinkjøp (56) Hommersåk

Barna mine sine smil, og at se dem sove søtt. Kikker in til dem hver kveld flere ganger for å se på dem.

Elisabeth (37) Nøtterøy

En vakker sommerkveld

K A Lindberg (76) Biri

Duften av sommer gir ro i sjelen.

Evy Helen (46) Tingvoll

Å se mine barnebarn.

Anne-Brit Larsen (67) Frøya

Det vakreste smykke jeg har hatt rundt min hals er mine barn og barnbarns armer.<br>Det er så mye vakkert i naturen, men det vakreste jeg ser er markblomster som jeg plukker med meg og setter i vaser.

Tove M. Stensby (59) Rakkestad

Ubetinget kjærlighet, spesielt fra barn. Mange barn er bare ærlige og lite fordomsfulle, alt de sier og gjør kommer fra hjertet.Dyrs kjæerlighet og tillit til et menneske er også veldig fint(vakkert). Når jeg ser førerhundene blir jeg glad og smiler. Utover dette er naturen vakker, særlig når den er urørt.

Florina (22) Oslo

Å se mine barn, barnebarn og olderbarn. Naturen sol og mørke.

Elna Henriksen (74) Vardø

Den blinde selv, at han/hun ikke gir opp til tross for sin vanskelige situasjon. Hvis noen kroner kan være til hjelp for å gjøre det beste ut av det så er det en glede for meg at kunne bidra. At jeg selv ser tålig bra er jeg meget takknemlig for. Jeg har dog hatt noen problemer med øyene. Kanskje er det derfor dere mottar en del av mine giverpenger. Takk til dere.

NN (66) Kristiansend

Pene blomster, kjæresten min, pene klær høre musikk samt lese og skrive.

Hanne Alfsen (58) Gjettum

Å bli mor og når årene går å man blir bestemor eller farmor, før den beste mora er moren selv.<br>Vi har da valgt å si farmor, men det ble som å bli mor igjen, å det er det største øyeblikk og liv på vår sjønneste jord. Å føde et nytt liv og ennå et nytt liv. Først en velskapet gutt født 190683 så fikk sønnen ei lita tulle født i år 2011.

Margit (57) Oslo

En elsket mors ansikt med alle de fin rynkene.

Ruth (74) Ålesund

Synet av mine 8 skjønne barnebarn.<br>De er fra 4 -21 år

NN (75) Vatne

Havet+Nordmarka

Tone Oslo

Å høre og se trærne og være i skogen ute i miljøet.<br>Se blomstene og høre bekken sildre.<br>Gå tur og vite at man lever og har det bra og kan se og høre og gå.<br>Å kunne gi til dem som trenger hjelp for at de ikke kan se eller høre.

NN (30) Jevnaker

Kjærligheten til min mann, Hans Martin Nilsen som jeg har vært gift med siden 26/5-1962

Helga M. Nilsen (76) Gran

Et jorde fullt av villblomster.<br>Barnebarna mine

Borghild (68) Raufoss

Når mine barnebarn ser på meg, og sier jeg er gla i deg mormor/farmor, med store blå øyne.

Aud Samuelsen (71) Stavanger

Kjære ukjente venn.<br>Det vakreste jeg vet er vakker natur og skjønn musikk. Jeg ble dypt grepet da jeg leste det forfedelige da du mistet synet så plutselig, det måtte være helt grusomt. Jeg har hatt en bror med elendig syn, var først blind på ene øyet og grønn stær på det andre samt en kusine med dårlig syn. Jeg har operet begge øyne for grå stær som har gått nokså bra, ikke helt. Mange hilsener fra Aud

Aud Cristiansen (87) Oslo

Vårens lyder

Elisabeth Nordlie (91) Oslo

Hunden min Castor, er det vakreste jeg vet. Han er en schweiserstøver og er vanvittig snill og tålmodig.

Emely Mørk Pettersen, (61), Rendalen

En biltur på vestlandet i slutten av mai, fjellene er hvite dalbunnen er grønn, og trærne opp mot fjellet har fått en svak grønnfarge. Fossene er på det maksimale.

NN (74) Eiksmarka

Er at jeg har fått synet igjen, kan se alt uten å måtte ha hjelp.

NN (74) Hustad

Å ligge i sengen, rettere sagt i midten.<br>På hver side har jeg en gutt.<br>Sønnen min på 3 1/2 år på den ene siden og den andre "babyen" sønnen min på 8 måneder.<br>Det er en fantastisk følelse av å se og føle guttene som ligger så søtt i drømmeland.

Teresa Rolland (25) Ski

Jeg er svaksynt, det vakreste jeg vet er havet+kattedyr.

Grete Moss (84) Lampeland

Solens kyss, vindens myke berøring, menneskets smil, børnets øyne og kjærlighetens omfamnelse

Mirka Cejka (72) Stavanger

Solens kyss, vindens myke berøring, menneskets smil, børnets øyne og kjærlighetens omfamnelse

Mirka Cejka (72) Stavanger

Min kone.

Gunnar Rodem (84) Lørenskog

Mennesker som hjelper dyr i nød.

Frode Færøvig (41) Kristiansand

Det er en masse vakre blomster om sommeren, jeg synes alle er like vakre hver på sin måte.<br>Men i sommer har jeg fått 2 nye olderbarn og sammen med det ene jeg hadde før blir det 3. Og de 3 er det vakreste jeg vet.

Nina Opdahl (88) Ålesund

Ein god og varm klem fra jentungen, eit mjukt kyss fra samboer.<br>Når hunden min helsar meg velkommen med bjeff og snusing/logring.<br>Når eg gjer andre glad.<br>Få vere ute i naturen og ta inn inntrykka av vær og vind.

Grete Ekløv Aas (39) Leirvik i Sogn

Vesletor. Han er en ridehest som jeg rir på terapiriding. Når instruktøren kommer med han får han øye på meg og jeg hører han kommer med hesteskoene på. Han er en veldig snill og tålmodig hest. Jeg tenker på han hver dag og skulle gjerne tatt med han hjem.

Else-Lill Julsen (69) Hønefoss

Når hele storfamilien er samlet til et hyggelig måltid. De yngste og de eldste i skjønn forening.

Randulf Stürtzel (58) Oslo

Å kunne lukte og se at alt blir grønnere hver vår og sommer.

May B Ulveaker (46) Ålesund

Å ha katten min på fanget, kjenne de varme potene, stryke den over den myke pelsen og høre den male. Det er kos.

Wenche Modal (54) Årnes

Glade og trygge barn og kvite vidder i sol uten spor.

Inger Seierstad (82) Kautokeino

Å se mine barnebarn.

Edith Odden (66) Mosterhamn

Er en blomstereng inne på fjellet grønn granskog i bakgunnen. Jeg har tenkt tanken om jeg måtte velge å miste en av mine sanser, syn eller hørsel ? ikke blomster eller ikke musikk og fuglekvitter? et umenneskelig vrient valg.

R. Eidsgård (79) Hønefoss

Å gå inn på en gotisk catedral i Frankrike og la meg omfamne av alle disse vakre orgelklanger av Bach eller Händel, da kjenner jeg et lite stykke paradis

G. Hoedemakers (60) Haramsøy

Våren når det spirer og gror, blomane byrjar å blomstra. Mai du milde og sjønne som ger skogen atter grøn. Eg bur i Kleppe kommune ein fin plass å bu. Julaften betyr mykje for oss alle, da ble vår frelser fødd. Da samle me til selskap og har det gilt. 17 Mai er og en fin dag i eit fritt land.

Camilla Stortraug (95) Kleppe

Våren når det spirer og gror, blomane byrjar å blomstra. Mai du milde og sjønne som ger skogen atter grøn. Eg bur i Kleppe kommune ein fin plass å bu. Julaften betyr mykje for oss alle, da ble vår frelser fødd. Da samle me til selskap og har det gilt. 17 Mai er og en fin dag i eit fritt land.

Camilla Stortraug (95) Kleppe

Utsikten ut stuevinduet da jeg bodde i Lødingen.<br>Alle høstens nyanser.<br>Alle himmelens farger.<br>Fjellene på andre siden.

Tone (51) Trofors

Soloppgangen i nord-troms.

R. W. Wirsching (80) Tønsberg

Soloppgangen over havet i en seilbåt etter en lang natt. Først lyset så føler du du litt kulde og så varmen og en ny deilig dag. Den er vakker i syn, følelse og psyke.

Arild Fornebo (59) Oslo

Å kjenne duften fra blomster og syren som blomstrer. Høre på fuglene som kvittrer og synger i trærne. Sitte ved en elv som sildrer og renner.

NN (70) Sulitjelma

Å høre fuglene kvitre og synge. Sitte i hagenå kjenne duften og syren og hegg. Og høre humlene surre. Ligge på sofaen med vinduet åpent og høre elvesuset ( og dur av båter som kjører forbi)

Beate E Urheim (51) Sulitjelma

Å få beholde roen å fatningen selv on noen ganger det kan bli slitsomt med dårlege auger. Er ein del svaksynt grå stær men livet må gå videre og plagene er til for å overvinnes i livet. Dette er bare en del av mine plager også. For dere blinde må sikkert livet være enda tyngre.

Guri petrine Fostervold (85) Ålesund

En varm sommerdag når sola skinner på fjellene runt byen, der de er dekket av snø og sjøen er blikkstille. Da er det godt å leve.<br>Hilsen fra en nordlenning som er gla i landsdelen.

Ulla Bach (86) Harstad

Hunden min Kassaaq.

Evy Karin Vattøy (47) Oslo

Å gå ut i hagen en morgenstund, og se og lukte alle blomstene, fargene, og høre biene og humlene som samler livskraft. Da skjønner jeg at jeg at jeg bare er en liten del av selve livet.

NN (68) Skotselv

Blomstene på forsiden av kortet

Elisabeth (10) Horten

Et nyfødt barn som ligger i sin mors armer for første gang.

Turid Hantveit (71) Bergen

Når hestehoven titter frem på snøfrie flekker om våren.

Ragnhild (52) Magnor

To gamle som har holdt sammen et helt liv og fortsatt er like glad i hverandre og gir hverandre kjæretegn, og så norges land da med fjord og fjell, det er vel vakkert.

Inger Marie (72) Rasta

Enkelte klassiske stykker særlig guttekor, gå en tur til Nøklevann med rullator.

Arnvid Kavli (88) Oslo

Att höra svarttrosten (koltrast på svenska) sjunga från en trädtopp en sommarkväll.

Kvinne (73) Ski

Løvetannblomster i en grønn eng.

Arne Karlsen (72) Asker

Midnattsolen som er opp langt mot nord.

Anita Evenstad (48) Elverum

Mammaen min. Hun fikk grønn stær som 40-åring og har vært 100% blind de 10 siste årene. Nå er hun 89 år, helt pleietrengende og bor på sykehjem. Hun er alltid blid og glad, rolig og harmonisk. Hun lukter og hører når jeg kommer. Hun er det vakreste jeg vet <3

Camilla Thaulow (60), Bekkestua

Å se og høre når våren kommer!

Linda M. Klaussen (48), Sennesvik

En vakker hage med mange slags blomster. Jeg lider av makula. Heldigvis ser jeg ganske bra på et øye. Små, friske barn er også et vakkert syn.

Reidun Arnesen (81), Stavanger

Hundevalper.<br>Nydelige, glade, tillitsfulle, rørende.

Åse Ellingsen (87), Harstad

Guds kjærleik til oss er det beste eg veit.<br>Han kan hjelpe oss i alt og har omsorg for oss.

Dagny Findreng (101), Kviteseid

Synet av mine flotte barnebarn <br>- fire jenter i alderen ettogethalvt til tolv år. :)

Bodil Juliussen (53), Brønnøysund

En god varm klem fra min sønn, min mann, min hund, min far osv. osv. og Blåklokker (faktisk).

Marit Sørli (57), Klokkarstua

Når de første vårblomstene kommer frem.

Martha Arntzen (64), Høvåg

... duften av en baby.

Brynhild Rosbach (84), Kristiansund

Lyden av musikken og røsten. som gjør at mitt hjerte kjenner ilden varme mitt indre. Dette gjør at mine byrder forsvinner.

David Åshagen (42), Brønnøy

... er trillende barnelatter.

Aud Brenden (63), Gran

Tryllefløyten av Mozart er det vakreste jeg vet. <br>Jeg både ser og hører.<br>Tryllefløyten var til sjelebot da jeg hadde sjelenød noen år.

Synnøve Eilerth (74), Koppang

Sitater

Portrett av Atle Lunde

Hva er det vakreste du vet?

«Jeg pleide å tenke at noe vakkert, er det jeg kan se med øynene. Da jeg ble blind skjønte jeg at skjønnhet er langt mer enn det som oppfattes gjennom synssansen. Jeg trenger ikke øyne for å se det vakre i andre mennesker eller for å fryde meg over duften av min kone»

Atle Lunde, leder i Norges Blindeforbund

Les her hva Blindeforbundets leder svarer nettmagasinet Harvest om hva som er vakkert for ham

Ønsker du å se dine egne ord på denne siden?

Da kan du sende oss en e-post til .
Send oss noen linjer om hva det vakreste du vet er, og kanskje dukker de opp her.

Hva er vakkert for deg?

Ta et bilde og last det opp på Instagram med #detvakrestejegvet.