Koronasituasjonen i Blindeforbundet

Her finner du nyttig informasjon om situasjonen rundt korona i organisasjonen.


Bilde av skjermen på en smarttelefon og fingre.

Omfattende tiltak iverksatt

Situasjonen rundt spredningen av Covid-19 viruset setter hele verden på prøve, og Norge er ikke noe unntak. I Blindeforbundet er det iverksatt omfattende tiltak for å hindre spredning, alle våre avdelinger er og vil bli berørt i tiden fremover.

Organisasjonen har gradvis, og i takt med helsemyndighetenes råd, innført tiltak for å hindre smittespredning. Våre tre syn- og mestringssentre er stengt og kurs er utsatt på ubestemt tid.

I skrivende stund er det drift ved fylkslagskontorene våre. De har ikke åpent for besøk, men kan nås på telefon og epost. Kontaktinformasjon til fylkelagene finner du her.

17. mars stengte hovedkontoret i Oslo resepsjonen og dermed inngangsdøren for alt besøk uten avtale. Alle telefonhenvendelser til hovedkontoret er viderekoblet til vårt medlemsenter, som er betjent på dagtid.

Har du behov for å snakke med noen, er Medlemsenteret vårt åpent i fra klokken 09.00 til 15.00 på hverdager. Telefon 21 97 70 00

Blindeforbundets logo, et telefonrør og teksten Z i telefonen

Z i telefonen: Nå ringer vi til alle medlemmene

Isolasjon og ensomhet er ikke fremmed for mange som ikke ser, og slik situasjonen er nå, kan den ramme synshemmede ekstra hardt. Derfor ringer vi nå til  alle sine medlemmer for å høre hvordan de har det.

Her kan du lese mer om aksjonen Z i telefonen.

Christian foran en PC-skjerm med en smarttelefon i hånden.

Trenger du hjelp til smarttelefon og apper?

Trenger du hjelp med smarttelefon og apper? Blindeforbundet og MediaLT tilbyr support for deg som trenger hjelp med smarttelefon, Siri, SMS, apper og mer. Vi kan også hjelpe deg så du kan høre vår nettradio Radio Z.

Ring oss på tlf. 45 1234 55 alle hverdager kl. 9-15, så hjelper vi deg i gang.

Logo, Radio Z Podkast

Lytt til Radio Z

vår webradio, Radio Z, kan du holde deg oppdatert om korona-situasjonen i Blindeforbundet. Vi sender direkte i programmet Z Ni fra kl. 9 til 10 på hverdager. Sendingen legges også ut som podkast så fort den er klar. Du finner den i iTunes, på Spotify og på våre nettsider i denne linken.

Grafikk: sort telefonrør på grå bakgrunn

Viktige ressurser

Har du akutte behov for helsehjelp, ringer du 113. Dersom du har et problem som ikke er akutt, ringer du fastlegen din, eller 116 117 som er til nærmeste legevakt.

Ditt fylkeslag vil være tilgjengelig på epost og telefon, du finner kontaktinformasjon til alle våre fylkeslag her.

Stiftelsen DAM har en nyttig nettside med oppdaterte hjelpetiltak som finnes i frivilligheten i Norge.

Vår smitteveileder: Huskeliste for å hindre smitte når vi møtes i Blindeforbundet