Kurs i ekkolokasjon

Kursleder var Daniel Kish, en internasjonal kapasitet på dette området. Ekkolokasjon handler om å kunne bruke lydene rundt seg til å orientere seg etter.
Her kommer et lite referat fra Linda Moore – Carlsen om hvordan hun og sønnen Emil opplevde dette kurset:
Vi hadde et veldig fint kurs hvor vi på fredag begynte med på foredrag om hvordan han bruker ekkolokasjon og hvordan han lærer det bort. Vi fikk se noen videoer av barn som lærte å bruke det igjennom flere år.

Noen av de yngre barna var ute å lekte, mens de som nærmer seg ungdomsgruppa satt inne med foreldre og ungdoms gruppen.

På lørdag var det den praktiske delen med selv få prøve ekkolokasjon . Vi var delt i mindre grupper etter alder på ca 4-5 stk.

Noen fikk være med på ungdomsgruppa sin diskusjon om bruk av iPhone og diverse apper og spill. Emil har akkurat fått egen iphone i sommer og var veldig interessert i nye apper og spill andre hadde testet ut.

Så var det endelig ekkolokasjon. Daniel tok seg god tid til spørsmål og forklaringer til hver enkelt. Vi var helt nye til dette og måtte låne en " klikker" for å få mer ekko tilbake.
Emil ble veldig glad når han oppdaget at han "så" hørte hvor bygninger var 20-50 meter unna.

Etter denne økten var det sosialisering. Noen badet, noen satt og skravlet. Emil fikk være med på blindefotball og goalball med ungdomsgruppa. Det var veldig gøy. Og veldig hyggelig å bli kjent med flere av ungdommene.

Nå skal vi bare få øvd mere.

En hyggelig dag med mye læring og litt tid for sosialisering for barn og voksne.