Stilling ledig: Aspirant for førerhund-/servicehundtrener

Aspirant som førerhund-/servicehundtrener

Hundeskolen Veiviseren AS, som er eid av Norges Blindeforbund, søker aspiranter til stilling som førerhundtrener og servicehundtrener. Skolen holder til i Vestby og Ås i Akershus.  Skolen leverer førerhunder og servicehunder i Norge og Sverige.

Det er givende å trene hunder som kan bety så mye for livskvaliteten for funksjonshemmede. Det er allikevel viktig å være klar over at det er en svært krevende jobb både å trene hundene, og å trene hund/bruker til å fungere sammen. For de rette blir det langt på vei både et yrke og en livsstil. Det er en fordel å bo i nærheten av skolen.

Krav til søkere:

• Førerkort klasse B.
  • Gode norsk/svensk og engelskkunnskaper.
  • Meget god arbeidsmoral. Løsnings- og detaljorientert. Glad i utfordringer.
  • Evne til å følge veiledning og instruks, planlegge og organisere.
  • God fysisk form. Må kunne gå over en mil daglig i all slags vær.
  • Høye krav til eget arbeid og ønske om faglig/yrkesmessig utvikling.
  • Evne til å jobbe målrettet og holde seg innen tidsrammer.
  • Kunne jobbe noen kvelder og helger, overnatte på kurssted under samtreningskurs, reise bort i perioder opptil 4 uker.
  • Positiv innstilling til å jobbe med mennesker. Evne til å kommunisere og lære bort.
  • Datakunnskap og erfaring i bruk av MS Office.

Kompetanse som vil bli vektlagt:

• Utdannelse og/eller praktisk erfaring fra relevant fagfelt.
  • Utdannelse og/eller praktisk erfaring som hundetrener med dokumenterte resultater med tjenestehunder/brukshunder/konkurranser.
  • Utdannelse og/eller praktisk erfaring med husdyr.
  • Erfaring med funksjonshemmede.

Arbeidsoppgaver:

• Teste og trene hunder til ferdig tjenestehund innen tidsrammer.
  • Delta på samtreningskurs med hund og bruker.
  • Reise på hjemstedstrening med bruker etter kurs.
  • Reise på oppfølgingstreninger (landsdekkende).
  • Planlegge, administrere og dokumentere arbeidet.
  • Bistå andre avdelinger med diverse gjøremål når nødvendig (kennel, veterinær, fôrverts- og avlsarbeid, administrasjon) m.m.

Vilkår:

• Stillingen som Aspirant vil være en lønnet utdanningsperiode i 3 år. Etter fullført utdanning vil aspirantene tilbys jobb med en plikttid på 2 år ved en av Norges Blindeforbunds to hundeskoler. Enten ved Hundeskolen Veiviseren AS på Vestby/Ås eller ved Førerhundskolen i Oslo.

Spørsmål til stillingen kan sendes til Neal Wallis, daglig leder Hundeskolen Veiviseren AS på mail; neal@veiviseren.org

Søknad og CV sendes innen 30. april på mail til personal@blindeforbundet.no eller pr. post til Norges Blindeforbund v/Personalavdelingen, postboks 5900 Majorstuen, 0308 Oslo