Er du synshemmet og yrkesaktiv? Da kan du inspirere andre!

Nyhetssak fra 07. juli 2016

Rehabiliteringsavdelingen i Norges Blindeforbund søker etter likepersoner til sin mentorordning, og avholder et rekrutteringsseminar ved Hurdal syn- og mestringssenter fra 9. til 11. september.

Mentor Maria Bjerge og rådgiver i Blindeforbundet, Gry Berg, her i humørfylt dialog på mentorsamlingen på Solvik syn- og mestringssenter i 2015.

Mentorene er personer med nedsatt syn som er i jobb, og har rolle som likeperson overfor andre med nedsatt syn som ønsker å komme ut i eller beholde en jobb.

Mentorene deler av sine erfaringer i samtaler over telefon eller utveksler e-poster, og to helger i året deltar de som gruppeledere på et seminar om arbeid, kalt karriereverksted.

Som mentor blir du del av et sosialt nettverk av andre mentorer, og får mulighet til å inspirere andre på veien ut i jobb. Mentorene har en egen fagsamling en helg i året.

For å bli mentor må du ha en synsnedsettelse og være i fast, ordinært arbeid. Du må ha et avklart forhold til egen synsnedsettelse, og være personlig egnet for rollen som likeperson.

Hvordan blir du mentor?

For å bli mentor må du delta på rekrutteringsseminar for nye mentorer og minst et karriereverksted. Det er rehabiliteringsavdelingen som koordinerer mentorordningen, og som godkjenner nye mentorer.

Om du synes dette høres interessant ut og har lyst til å melde deg på, eller har spørsmål om ordningen, kan du kontakte Gry Berg på gry.berg@blindeforbundet.no eller ringe 23 21 50 86.

Deltakelse på mentorrekrutteringssamlingen er uforpliktende for begge parter. Deltakelse på samlingen er gratis, og rehabiliteringsavdelingen dekker reiseutgifter. Påmeldingsfrist er 19. august.