Konferanse om psykisk helse blant synshemmede

Bli med på konferanse på Gardermoen 4. juni om psykisk helse og levekår.

Nyhetssak fra 29. mai 2018

Bilde av kvinne som holder hendene foran ansiktet.

Mer enn 700 synshemmede er intervjuet om traumer de har, en stor gruppe synshemmede ble intervjuet i SSBs levekårsundersøkelse og en rekke unge synshemmede er intervjuet om oppfølging av NAV på vei ut i jobb.

4. juni kl. 11.00 - 17.00 vil de interessante undersøkelsene presenteres på Radisson Blu Airport Hotel Oslo, hotellet ligger på Gardermoen, noen minutters gange fra flyplassen.

Har du ikke anledning til å være med? fortvil ikke, vi sender direkte på Radio Z!

Påmelding til

Deltakeravgift er kr 500.

Program:

Synshemmedes psykiske helse og levekår.
Sted: Radisson Blu Airport Hotel Oslo. (veibeskrivelse/ kart)
Tid: 4. juni kl. 11.00 - 17.00.

• Kl. 11.00. Åpning ved Unn Ljøner Hagen, forbundsleder i Norges Blindeforbund.
  • Kl. 11.15. Synshemmedes levekår i Norge - presentasjon av SSBs levekårsundersøkelse gjort blant synshemmede, ved Lotte Rustad Thorsen, seniorrådgiver, SSB, Seksjon for inntekt og levekårsstatistikk.
  • Kl. 12.00. Oppfølging til jobb eller uføretrygd - Presentasjon av undersøkelse blant unge synshemmede om oppfølging av NAV, ved Dag Andersen, seniorrådgiver, Opinion AS.
  • Kl. 12.35. Lunsj.
  • Kl. 13.45. Traumatiske erfaringer, psykisk helse og mestring - en omfattende studie blant blinde og svaksynte i Norge, ved Marianne Hansen, psykolog og forsker, Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, NKVTS.
  • Kl. 15.00. Pause.
  • Kl. 15.15. Spesialkompetanse er viktig for å gi god oppfølging av hørselshemmede - Psykologer flest har ikke kunnskap nok til å gi gruppen et godt tilbud, ved Hege Saltnes, Seksjonsleder og overlege Nasjonal behandlingstjeneste for hørsel og psykisk helse, Universitetet i Oslo.
  • Kl. 15:50. Paneldebatt med politikere og personer fra Blindeforbundet. Tiltak for å løse de utfordringene som har kommet frem gjennom dagen.
  • Kl. 16.40. Avslutning v. Arnt Holte, generalsekretær i Blindeforbundet.

I forbindelse med de ulike foredragene vil det bli anledning til å stille spørsmål og komme med kommentarer. Etter presentasjon av undersøkelsene vil synshemmede som har opplevde det som kommer frem i disse fortelle sine historier.

Spørsmål om konferansen kan rettes til Sverre Fuglerud på e-post , tlf. 990 03 662.