Norges Blindeforbunds foreldrekurs 2022

Vi i Blindeforbundets foreldreutvalg ønsker med dette å invitere til vårt årlige foreldrekurs helgen 25. til 27. november 2022, ved Hurdal syn- og mestringssenter.

Nyhetssak fra 01. juli 2022

Dronebilde av Hurdal syn- og mestringssenter, Brygger ved Hurdalsjøen nede til høyre i bildet, selve senteres til venstre
Norges Blindeforbunds foreldrekurs 2022 arrangeres 25. til 27. november på Hurdal syn- og mestringssenter

OBS: Påmeldingsfrist 25. september 2022!

Kurset er for synshemmede foreldre og foreldre til synshemmede barn, og vi kan også i år by på et spennende og variert program!

Friidrettsstjerna Salum Kashafali vil fortelle oss om sin vei til toppen av seierspallen og hva han tenker om framtida, og vi får møte den nye idrettskonsulenten i Blindeforbundet. Vi skal snakke om spill og gaming, og om synstolking på film og TV.

Vi har satt av god tid til temaet oppvekst og utdanning, med en panelsamtale om utdanningsspørsmål med ungdommer fra Norges Blindeforbunds Ungdom (NBfU), og innlegg og paneldebatt med aktuelle representanter fra det offentlige og politiske Norge.

Vi får høre om Lego-prosjektet og om prosjektet «Kjenn din rett – til ikke å bli diskriminert», om ekkolokalisering og om andre aktuelle tema.

Det blir hjelpemiddelsutstilling, med mulighet for å plukke opp siste nytt på den fronten. I tillegg blir det god tid til å snakke med folk, og til å bli kjent på Hurdal syn- og mestringssenter.

Kurset er planlagt med oppstart klokka 13 fredag, og avsluttes klokka 13 søndag (tidspunktene kan bli justert litt).

Meld deg på innen 25. september på nettskjemaet vårt via denne lenken:

Hvis du har problemer med skjemaet, send navn og telefonnummer til konferanse@blindeforbundet.no, eller ta kontakt på tlf. 23 21 50 77.

Foreldre med synshemmede barn:

Medlemmer:
2 pers. i dobbeltrom: 2400 kr
1 pers. i enkeltrom: 1600 kr

Ikke-medlemmer:
2 pers. i dobbeltrom: 3000 kr
1 pers. i enkeltrom: 2000 kr

Ønsker du / dere å bli medlem av Norges Blindeforbund kan dere ta kontakt med vårt medlemssenter på tlf.: 23 21 50 50 eller sende en e-post til medlem@blindeforbundet.no

Synshemmede foreldre:

Synshemmede foreldre får dekket en større andel av kostnadene fra Helfo, og kursavgiften blir derfor lavere.

2 pers. i dobbeltrom: 1320 kr
1 pers. i enkeltrom: 1020 kr

Avbud etter påmeldingsfristen må meldes fra umiddelbart når situasjonen oppstår. Egenandeler vil kun bli refundert ved sykdom som dokumenteres ved legeattest, for den personen legeattesten gjelder for, eller hvis arrangementet avlyses.

Transport

• Blindeforbundet dekker reiseutgifter over kr. 1000,- per deltaker som er medlem av Norges Blindeforbund
  • Blindeforbundet dekker rimeligste reisemåte
  • Drosje og utgifter til parkeringshus refunderes kun i tilfeller hvor dette er avtalt med kurskomiteen på forhånd
  • Alle reiseutgifter må dokumenteres
    Bruk av egen bil godtgjøres med kr. 4,03,- per km
  • De som ikke er medlemmer i Norges Blindeforbund dekker reiseutgifter selv
    Reise til kurset ordnes selv
  • Må du fly, bestilles dette via Helsereiser på telefonnummer 23 00 12 60. OBS: Ikke bestill reise før du har fått bekreftelse om plass på kurset!
  • Det vil bli satt opp buss fra Gardermoen på fredag. Vi sender informasjon om tidspunkt når kurset nærmer seg
  • Buss fra Hurdalsenteret til Gardermoen blir satt opp på søndag.

For spørsmål, ta kontakt med Farah Ramadan på e-post farah.ramadan@blindeforbundet.no eller tlf. 23 21 50 77.
Vi gleder oss, og håper på å se deg der!

Mvh.
Foreldrekurskomiten