Voff! Voff! I dag er det Førerhundens dag!

Onsdag 26. april 2017 markeres Førerhundens dag. I år er fokus på de personlige historiene til førerhundbrukere som forteller om hva førerhunden betyr for akkurat dem.

Nyhetssak fra 26. april 2017

Kent Ove Bjerknes og datteren Tomine på vei fra barnehagen. Førerhunden Gaga fører trygt utenom hindringer.

Til Førerhundens dag i år har Blindeforbundet laget en film der vi møter fire førerhunder og dere brukere.

I filmen møter vi blant annet Kent Ove Bjerknes (43) fra Mysen. Den trivelige østfoldingen henter datteren sin i barnehagen hver dag. Dette er noe han kan gjøre fordi han har førerhunden Gaga til å hjelpe seg.

– Det er en fin ting å være alene og hente ungen sin i barnehagen. Å bli møtt av en unge som kommer mot deg med utstrakte armer og er kjempeglad, det er veldig koselig, sier Kent Ove.

Førerhunden forandrer livet til mange mennesker med nedsatt syn. Å ha førerhund betyr frihet til å ferdes fritt, uavhengig av ledsagere.

– Det handler om muligheten til å delta aktivt i samfunnet, og til å være spontan – ja, rett og slett bare gå ut når man selv ønsker det. Vi slutter aldri å la oss imponere av disse fantastiske hundene, sier Arnt Holte, generalsekretær i Norges Blindeforbund.

Førerhundens dag markeres hvert år den siste onsdagen i april.

– Det er hyggelig at førerhunder har en egen merkedag for å markere den fantastiske jobben de gjør for oss blinde og svaksynte, sier Holte.

Se den rørende filmen om hva en førerhund faktisk betyr for en som trenger den:

(Vil du se filmen i synstolket utgave, finner du den her.)