Magnus skapte sin egen arbeidsplass

Tidlig i livet visste Magnus Bostrøm (22) at det var å jobbe han skulle, være i kontakt med mennesker og by på seg selv. Nå har målet gått i oppfyllelse.

Magnus er født og oppvokst i kystbyen Sandefjord. Nærheten til vannet og båtlivet har fra han var en neve stor vært en sentral del av familiens liv. Han er født blind som følge av at han er for tidlig født. Hverken familien eller vennegjengen har sydd puter under armene hans av den grunn.
- Vi bare «gønner» på, også går det som det går. De færreste i gjengen tenker over at jeg ikke ser, sier Magnus med et lurt smil.

- Vær deg selv

22-åringen er målrettet og har gjort sine refleksjoner om at han må stå på egne ben. Skoleårene gikk greit, men det å få seg jobb var det han ville.

- Det vi lærer overalt er å ta høyere utdanning, men dette er ikke noe for meg, forteller Magnus.

Tilfeldigheter, nettverk og målrettethet har bidratt til at han har vært med å skape sin nye jobb.
- Man må tørre å prate med folk, ikke tenk så mye på hva andre folk tenker hele tiden. Ikke bekymre deg over hva andre skulle mene. Stol på deg selv!

Tidlig mål om jobb

Magnus har mange rundt seg. Vennegjengen tar båten den ene dagen og bilen den andre. Han synes det er hyggelig å bare suse rundt i bil på måfå, uten noe mål om hvor de skal – og han sitter selvfølgelig «bare» på. Flere av gutta i gjengen er taxisjåfører.

Etter videregående hadde Magnus arbeidspraksis i TV-Vestfold, hvor han drev med reklamesalg. Han understreker at han lærte utrolig mye om mennesker og våre reaksjonsmønstre i denne jobben. I fjor sommer ble «Sommer på CV» i Vestfold en nyttig erfaring å ta med seg videre i livet.

Erfaringene, samt en «knakende god idé» førte til at Magnus i dag er ansatt i Vestfold Taxi som kursholder, hvor han blant annet lærer sjåførene opp i ledsagerteknikk, hvordan møte en person, åpne dører, og gi en arm, osv.
Det var Magnus og en taxikompis som en kveld skapte skissen om hvordan Magnus kunne bruke sine egne erfaringer til å kurse taxisjåførene.

Magnus var den gutten som turte å gå mot strømmen og velge bort høyere utdanning fremfor jobb. Han er nå klar for arbeidslivet, hvor han har smarte prosjekter på gang.
- Det har jo løst seg da, det har ikke gått så galt som noen ville mene, forteller han med et stolt smil. 

Magnus Bostrøm skapte sin egen arbeidsplass. Her står han på bryggen i Sandefjord.

 Foto: Line Lyngstadaas