rss

Nå skjer det mye framover.
MED ANGVIKA I SIKTE FOR MANDAGSKLUBBEN
Mandag 22. mai var det tid for tur til Angvika Gamle Handelssted og Nesset Prestegård.
Smertestillende tabletter eller kosttilskudd?
Gladsak fra sykehuset i Nepal
– Mitt navn er Bishnu Sara Magar. Jeg ble født i Savakot i Rapti-distriktet. Jeg er 70 år og vet ingenting om mine slektninger. Selv ikke noe om mine foreldre. Slik starter den korte meldingen vi fikk fra Lamahi øyesykehus.
Fylkeskontoret vil være stengt 18. mai.
Alle ønskes en god 17. mai.
Sverre går på feil buss - igjen
Du husker kanskje Sverre som skulle hjem til Lier, men havnet ved siden av Kjetil Rekdal på Vålerengabussen? Nå sliter han med å finne riktig buss igjen...
INVITASJON TIL TEMAKURS FOR PERSONER MED MEDFØDT SYNSHEMMING
Buskerud - hjelpemiddelmesse
Årets hjelpemiddelmesse i Drammenshallen er i gang.
Nepalsk blindesaksleder gjestet Norge
Første uken i mai gjestet Mr. Limbu, direktør i Det nepalske blindeforbundet, Norge. Anledningen var kurs om inkludering av funksjonshemmede i organisasjonslivet arrangert av Atlas-alliansen.
Topp Harrytur.
Med to busser og en stor gjeng med handleglade telemarkinger dro Norges Blindeforbund Telemark, synshemmedes organisasjon og Magnus Reiser på tur til Sverige sist tirsdag.
Årsmøteprotokoll Flekkefjord lokallag (nå Lister lokallag)
Årsmøteprotokoll Kristiansand loklag
Årsmøteprotokoll Mandal lokallag
Vest-Agder styreprotokoll Nr. 2 - 2017
Valget i gang i punktskrifttrykkeriet
Det har vært en travel vår i trykkeriet vårt i Bergen. Ved siden av den vanlige produksjonen har vi trykket over 400 000 stemmesedler med punktskrift til Stortingsvalget 2017.
Utvidet TT-ordning - invitasjon til å søke midler.
Buskerud fylkeslag møter Buskerud fylkeskommune.
Særdeles trivelig tur på kyststien
Kyststien i Bamble har blitt et flott turtilbud for mange. I slutten av april hadde en stor gjeng fra Norges Blindeforbund Telemark en fin rusletur på deler av stien. Odd Nakkestad fra Bamble turlag var med på hele turen.
Hjelpemiddelmessen 2017
Buskerud - høyt henger vi, lite ser vi
Extra Express prosjekt.
Ledsaging på øyeavdelingen, Drammen sykehus
Har du behov for assistanse når du skal til øyeavdelingen på Drammen sykehus?
Nå blir det lettere for synshemmede å finne bussen
I dag ble det presentert tre nye standarder innen transportsystemer. Her kreves det blant annet utvendig annonsering av hvilken buss som kommer.
Get Going i Møre og Romsdal
Da har startskuddet gått for lavterskeltrening for blinde og svaksynte i Møre og Romsdal.
Sprek 75 åring krever god opplæring av smartteknologi
Kommunene i Telemark må sørge for at blinde og svaksynte får god opplæring i bruken av smartteknologi, det vedtok Norges Blindeforbund Telemark, synshemmedes organisasjon på sitt årsmøte i sist helg. I resolusjonen understrekes det at uten digital kompetanse blir man stående på utsiden av samfunnet.
Årsmøte i fylkeslaget.
Frå fredag 21. til laurdag 22. april var det årsmøte i fylkeslaget i Sogn og Fjordane. Tradisjonen tru var det Thon hotell Jølster som fekk vere vertskap for medlemmane våre dette døgnet. Sjølv om hotellet har fått nytt namn, ny kjede og ny direktør er det ingenting å seie på korkje service, omsorg og hjartevarme.
Førerhundens dag
Nedenfor er det to linker til en film som er laget til førerhundens dag. Det er en synstolket versjon, og en ikke-synstolket.
Voff! Voff! I dag er det Førerhundens dag!
Onsdag 26. april markeres Førerhundens dag. I år er fokus på de personlige historiene til førerhundbrukere som forteller om hva førerhunden betyr for akkurat dem.
Årsmøtet i Harstad
Årsmøtet 2017 ble avholdt på Thorn hotel i Harstad fra 21. til 23. april 2017. Det var 37 som deltok på møtet, 27 av disse var medlemmer.
Statsråd vil ha møte om stillegående biler
Hvordan kan vi unngå ulykker med stillegående biler? Blindeforbundet har mange tanker om temaet, og er derfor glad for at samferdselsministeren i dag lovet å invitere oss til møte om dette.
Celebert besøk fra Polen på Årsmøtet til Møre og Romsdal
Det 51.årsmøte i Norges Blindeforbund Møre og Romsdal med gjester fra Gdansk, Polen.
Buskerud - nytt fylkesstyre
Valgt på årsmøte 22. april i Flå.