rss

Sommer-ABC for firbente venner!
Med sommeren følger utfordringer som flått, huggormbitt og varme biler for hundene våre. Her får du en oversikt med tips og råd om hva du bør gjøre i forskjellige situasjoner.
Norges Blindeforbund Vestfold søker klubbleder/aktivitetsleder til vår onsdagsklubb i Sandefjord.
Klubben har 10-20 eldre synshemmede deltagere som møtes 2. hver onsdag formiddag.
TT ordningen utvides i Troms
Mandagsklubben Molde på Blåtur.
Tilslørte bondepiker og garn i lange baner.
Landsdelsstevne på Oppdal
Fredag 30. juni gikk bussturen fra Møre og Romsdal med 29 små og store medlemmer. Målet var Landsdelsstevnet i Oppdal sammen med Nord- og Sør- Trøndelag fylkeslag.
Tre nye fylkeskommuner får utvidet TT-ordning
I dag, 3. juli, sendte Samferdselsdepartementet ut pressemelding om hvilke tre fylker som være med i den utvidede tt-ordningen. Sogn og Fjordane, Troms og Finnmark får en fin start på sommerferien!
Delvis sommarstengt fylkeskontor.
Fylkeslagskontoret er delvis sommarstengt. Dagleg leiar ferierer frå 3. juli til omlag 10. august.
Over Gaularfjellet til Balestrand
Det nærmar seg tida for ei av dei verkeleg kjekke fylkeslagsopplevingane, "ein seinsommardag med fylkeslaget" Du blir vel med på tur? I år går ferda i vill og vakker natur over Gaularfjellet, med innlagt stopp hos ein geitebonde med sommarfjøs før vi endar opp på Ciderhuset i Balestrand, der lokal mat og drikke ventar oss.
Buskerud - sommerferie
Fylkeskontoret i Buskerud har stengt til mandag 24. juli.
Myndighetene snur, endrer ikke kravene til trappemerking
Gladmelding fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, forslaget i TEK17 om å senke kravene til kontrast på trappeneser frafalles.
Sommer i Trondheim
Fylkeslagets årlige utflukt med kulturopplevelser er gjennomført 15. - 18. juni med flotte dager i Trondheim.
Sommeravslutning på dresin!
Ferieopphold på den spanske solkysten
I slutten av mai var Norges Blindeforbunds forbundsleder Unn Ljøner Hagen, generalsekretær Arnt Holte og fylkesleder Sølvi Ørstenvik å besøkte Revmatikerforbundets senter Reuma-Sol i Alicante, Spania. Formålet med turen var å finne ut om det var hensiktsmessig å tilby plasser til våre medlemmer, og det er det.
Mathias&Mathias
Foreldra deira møttes tilfeldigvis i korridoren på augeavdelinga i helse Førde medan de venta. Seinare møttes gutane med same namn, same diagnose og same briller. Og i fjor vart det leirliv på Hurdal for fyrste gong, i lag.
Å ta ein Trygve.
Eg tok ein Trygve i går, godt inspirert av Blindeforbundet sin kortfilm, der Erna ber Trygve Slagsvold Vedum kjøpe med Twist til kaffien, og kjøpte med meg sjokolade til møtekaffien på Leikanger måndag 12. juni
Fokus i aksjonsuka på opplæring i smartteknologi for blinde og svaksynte.
Stengt fylkeskontor
Kontoret er stengt til mandag 19. juni.
Drammen og omegn lokallag - tur til Rjukan og Vemork
Smarttelfoner er et smart hjelpemiddel
Opinion har på oppdrag for Norges Blindeforbund gjennomført en spørreundersøkelse om bruk av smartteknologi og ulike teknologiske hjelpemidler.
Flott tur på Ælva.
Norges Blindeforbund Telemark hadde mandag kveld en fantastisk fin tur på Ælva fra Hjellen i Skien og inn til Vold i Voldsfjorden.
God sommer.
Stor interessepolitisk seier for blinde og svaksynte i Vest-Agder.
"Å i sava"
B P A
Aktivitetstur Skagen
Skolebesøk
Smarttelefon gir synshemmede et mer aktivt liv
En fersk undersøkelse viser at 62 prosent av synshemmede smarttelefonbrukere får et mer aktivt liv gjennom smarttelefonen. Det er positivt, og Blindeforbundet har stor etterspørsel etter kurs og opplæring i teknologien. Ansvaret for nødvendig opplæring ligger imidlertid hos kommunene, fastslår forbundet.
Aksjonsdag i Buskerud
"Retten til opplæring i smartteknologi! Årets tema for aksjonsuka.
Spennende besøk
Det var litt ekkelt, men veldig spennende. Familier med blinde og svaksynte barn fra Norges Blindeforbund Telemark var lørdag på besøk i Den lille dyrehage på Brokelandsheia.
Norges Blindeforbund Vest-Agder Protokoll fra styremøte Nr 3/17 22. mars 2017