rss

Buskerud - sommerferie
Fylkeskontoret i Buskerud har stengt til mandag 24. juli.
Myndighetene snur, endrer ikke kravene til trappemerking
Gladmelding fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, forslaget i TEK17 om å senke kravene til kontrast på trappeneser frafalles.
Sommer i Trondheim
Fylkeslagets årlige utflukt med kulturopplevelser er gjennomført 15. - 18. juni med flotte dager i Trondheim.
Sommeravslutning på dresin!
Ferieopphold på den spanske solkysten
I slutten av mai var Norges Blindeforbunds forbundsleder Unn Ljøner Hagen, generalsekretær Arnt Holte og fylkesleder Sølvi Ørstenvik å besøkte Revmatikerforbundets senter Reuma-Sol i Alicante, Spania. Formålet med turen var å finne ut om det var hensiktsmessig å tilby plasser til våre medlemmer, og det er det.
Mathias&Mathias
Foreldra deira møttes tilfeldigvis i korridoren på augeavdelinga i helse Førde medan de venta. Seinare møttes gutane med same namn, same diagnose og same briller. Og i fjor vart det leirliv på Hurdal for fyrste gong, i lag.
Å ta ein Trygve.
Eg tok ein Trygve i går, godt inspirert av Blindeforbundet sin kortfilm, der Erna ber Trygve Slagsvold Vedum kjøpe med Twist til kaffien, og kjøpte med meg sjokolade til møtekaffien på Leikanger måndag 12. juni
Fokus i aksjonsuka på opplæring i smartteknologi for blinde og svaksynte.
Stengt fylkeskontor
Kontoret er stengt til mandag 19. juni.
Drammen og omegn lokallag - tur til Rjukan og Vemork
Smarttelfoner er et smart hjelpemiddel
Opinion har på oppdrag for Norges Blindeforbund gjennomført en spørreundersøkelse om bruk av smartteknologi og ulike teknologiske hjelpemidler.
Flott tur på Ælva.
Norges Blindeforbund Telemark hadde mandag kveld en fantastisk fin tur på Ælva fra Hjellen i Skien og inn til Vold i Voldsfjorden.
God sommer.
Stor interessepolitisk seier for blinde og svaksynte i Vest-Agder.
"Å i sava"
B P A
Aktivitetstur Skagen
Skolebesøk
Smarttelefon gir synshemmede et mer aktivt liv
En fersk undersøkelse viser at 62 prosent av synshemmede smarttelefonbrukere får et mer aktivt liv gjennom smarttelefonen. Det er positivt, og Blindeforbundet har stor etterspørsel etter kurs og opplæring i teknologien. Ansvaret for nødvendig opplæring ligger imidlertid hos kommunene, fastslår forbundet.
Aksjonsdag i Buskerud
"Retten til opplæring i smartteknologi! Årets tema for aksjonsuka.
Spennende besøk
Det var litt ekkelt, men veldig spennende. Familier med blinde og svaksynte barn fra Norges Blindeforbund Telemark var lørdag på besøk i Den lille dyrehage på Brokelandsheia.
Norges Blindeforbund Vest-Agder Protokoll fra styremøte Nr 3/17 22. mars 2017
Årsmøte Vest-Agder
Opplevelsesuken 2017
Styreprotokoll nr. 2 Vest-Agder fylkeslag
Beskytt øynene
Det er utrolig lite som skal til for å skade øye alvorlig, det forteller avdelingsoverlege Nina Holst ved øyeavdelingen ved Betanien hospital.
Årsmøteprotokoll Mandal lokallag 2017
Deltakelse i levekårsundersøkelse
For Norges Blindeforbund er det viktig å kjenne til synshemmedes levekår. Dette skaffer vi oss best gjennom spørreundersøkelser utført av profesjonelle aktører.
GOD PINSE
Nye seddelrekke
30. mai 2017 lanserte Norges Bank to av de nye sedlene. 100- og 200-kronesedlene er først ute, 50- og 500-kronesedlene kommer i 2018 og 1000-lappen i 2019.