rss

Årsmøte i fylkeslaget.
Frå fredag 21. til laurdag 22. april var det årsmøte i fylkeslaget i Sogn og Fjordane. Tradisjonen tru var det Thon hotell Jølster som fekk vere vertskap for medlemmane våre dette døgnet. Sjølv om hotellet har fått nytt namn, ny kjede og ny direktør er det ingenting å seie på korkje service, omsorg og hjartevarme.
Førerhundens dag
Nedenfor er det to linker til en film som er laget til førerhundens dag. Det er en synstolket versjon, og en ikke-synstolket.
Voff! Voff! I dag er det Førerhundens dag!
Onsdag 26. april markeres Førerhundens dag. I år er fokus på de personlige historiene til førerhundbrukere som forteller om hva førerhunden betyr for akkurat dem.
Årsmøtet i Harstad
Årsmøtet 2017 ble avholdt på Thorn hotel i Harstad fra 21. til 23. april 2017. Det var 37 som deltok på møtet, 27 av disse var medlemmer.
Statsråd vil ha møte om stillegående biler
Hvordan kan vi unngå ulykker med stillegående biler? Blindeforbundet har mange tanker om temaet, og er derfor glad for at samferdselsministeren i dag lovet å invitere oss til møte om dette.
Celebert besøk fra Polen på Årsmøtet til Møre og Romsdal
Det 51.årsmøte i Norges Blindeforbund Møre og Romsdal med gjester fra Gdansk, Polen.
Buskerud - nytt fylkesstyre
Valgt på årsmøte 22. april i Flå.
Drammen og omegn lokallag - nye lokaler
Lokallaget vil fra mai måned avholde sine lokallagsmøter i Kirkegata 7, Drammen.
Sølvnål til stemmene i Buskerud lydavis
På lokallagsmøte til Drammen og omegn, 20. april, ble Blindeforbundets hedersnål i sølv tildelt Helene Dahlman og Astrid K. Natvig for lang og tro tjeneste for lydavisa.
Latteryoga og bevegelsesglede
Buskerud lydavis
Her er en oversikt over utgivelse av Buskerud lydavis frem til sommeren med frist for innsendelse av stoff:
Husk å beskytt barnas øyne.
Mer enn 75 prosent av UV-strålene treffer netthinnen hos barn under ti år, mot bare ti prosent hos dem over 25 år. Det er gjerne barna som ender opp med billigbriller som kan være ubehagelige og lite dekkende for barnets behov. Det lønner seg derfor å gå til en optiker for å finne en solbrille som har god passform.
Beskytt deg i påskesolen
For mange er påsken starten på solsesongen. Enten du skal til fjells, til sjøs, være i byen eller skal sydover på solferie, er oppfordringen fra Statens Strålevern å ta det med ro i sola i starten. Sen påske betyr også intense solstråler.
Bli med Aust-Agder fylkeslag til Røros
Informasjon om undersøkelse blant medlemmene
Det er stor mangel på kunnskap om psykiske konsekvenser for synshemmede som har opplevd ulykker og dramatiske situasjoner. For å få bedre kunnskap om dette temaet, vil en rekke av Blindeforbundets medlemmer bli ringt opp av Ipsos i tiden fremover.
Godt møte med grasrota.
Norges Blindeforbund Telemark, synshemmedes organisasjon hadde tirsdag besøk av forbundets leder Unn Ljøner Hagen, assisterende generalsekretær Karsten Aak og leder for lokalt arbeid Kristin Berglann Tronrud.
Fylkeskontorets åpningstid i påsken
Ferjedrift på fjorden.
Dei siste åra har fylkeslaget fleire gonger blitt rådspurt om universell utforming for synshemma i samband med nybygg. Stort sett har dette vore bygg med både grunnmur og fast dekke under føtene. Ekstra kjekt var det difor å bli invitert inn nærast til teiknebrettet hos Fjord1, for gje nokre tips om kva som er viktig å tenke på når det kjem til universell utforming om bord i ein båt og på bøljan blå.
Flott tur til Helgeroa og Mølen.
Det var en fin opplevelse for alle som ble med på turen til Helgeroa og Mølen i regi av Norges Blindeforbund Telemark sist tirsdag.
Viktig melding
Årsmøtepapirer på lyd
På grunn av noen uforutsette utfordringer i forbindelse med utgivelse av lydavisa denne uken, har vi lagt årsmøtepapirer i lydutgave på nett.
Problemer med synet, kontakt oss
Blindeforbundet har rehabiliteringskontakter (RK) i hvert fylke som drar på hjemmebesøk.
Notodden og omegn lokallag har fått nytt styre.
Notodden og omegn lokallag av Norges Blindeforbund har valgt nytt styre. Etter flere år i «dvale» er lokallaget aktivt igjen.
Medlemsbrev mars 2017
Nå er nytt medlemsbrev ute. Her kan du lese om: Årsmøte, landsdelsstevne, Hjelpemiddelmesse og aktiviteter fremover.
Årsmøte i Nordland fylkeslag
Styret i Norges Blindeforbund Nordland har gleden av å invitere medlemmer og støttemedlemmer til årsmøtearrangement på Thon hotell Nordlys, Bodø, i tiden 20.-23. april 2017
Et unikt tilbud!!
25 000,- kroner i støtte til Lydavisa.
Norges Blindeforbund Telemark takker så mye for støtten på 25 000 kroner fra Telemark fylkeskommune til lydavisa.
Velkomen til påskelunsj.
Vi inviterer til påskelunsj på kontoret i Florø, og kven veit- kanskje vert det og plass til ein liten test av årets påskemarsipan?
Vi legger ned postboksen
Ny sekretær i Buskerud