rss

Viktig at ny velferdsteknologi blir tilgjenglig for alle.
Midt Telemark lokallag av Norges Blindeforbund har hatt møte i Cafe Anno ved Bø frivilligsentral.
Har du vunne i lotteriet?
Vi har trekt vinnarane i årets fylkeslagslotteri. Kanskje er du ein av dei heldige? Alle vinnarane vert tilskrivne, og premiar tilsendt i posten- så snart dei kjem på kontoret. Stor takk til næringslivet som har bidrege med premiar og til alle de som har kjøpt lodd.
Servicehunder - fra forsøksprosjekt til fast ordning fra januar 2018
Like før valget slapp arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie nyheten: Det er satt av midler i statsbudsjettet til en fast ordningen med servicehunder.
Jobber for å få en tilgenglig by for alle.
Notodden lokallag av Norges Blindeforbund hadde møte sist onsdag. De hadde besøk av teknisk sjef Ragnar Frøland fra Notodden kommune.
Herlig flott og frisk tur.
Det ble en flott opplevelse for alle som var med på Norges Blindeforbund Telemarks tur til Brevikstrand og Ødegård i Bamble tirsdag.
Fylkeskontoret
vil være stengt onsdag 13. september.
Buskerud på befaring i København
Tilgjengelighetsutvalget i Buskerud har vært på befaring i København sammen med representanter fra Blindeforbundet i Aust-Agder.
Stengt fylkeskontor
Fylkeskontoret vil være stengt til mandag 11. september på grunn av tjenestereise.
Alle partiene lover bedre TT-ordning i Telemark
Frp’s stortingsrepresentant Bård Hoksrud innrømmer at TT ordningen i Telemark er for dårlig. Han lovet å jobbe for økte bevilgninger til den nasjonale TT ordningen som nå er etablert i 7 fylker.
Ny assistanseoperatør på Gardermoen
1. september i år overtok ISS ansvaret for assistanseoppdragene ved Oslo lufthavn. Dette medfører ingen store endringer for de som skal benytte seg av tjenesten. Det er stort sett de samme personene som jobbet for Aviator AS, som nå utfører assistanseoppdragene for ISS.
Barns syn begynner å tas på alvor
Mange barn og unge går alt for lenge med store synsproblemer uten at dette fanges opp. Seminar og debatt tidligere i august har nå båret frukter. - Det er håp om at det kommer på plass rutiner som gjør at barn som sliter med synsproblemer i skolen blir fanget opp, sier Unn Ljøner Hagen, leder i Norges Blindeforbund.
Tilrettelegging for valgdeltagelse
Mandag 11. september er det igjen klart for å gå til valgurnen. Stortingsvalget 2017 står for tur, men hva kan du som synshemmet forvente av tilrettelegging?
Buskerud fylkeslag - Safe til salgs
Fylkeslaget selger en Safe Guard SD 106 A.
TT saken på agendaen i politikerdebatt i Ålesund
Blindeforbundet i Møre og Romsdal med innlegg når FFO arrangerte politisk valgdebatt på Quality Parken Hotel i Ålesund 24. august.
Drammen og omegn lokallag - Lokallagsmøte
Referat fra lokallagsmøte 17. august.
Mange spennende aktiviteter høsten 2017
Norges Blindeforbund Telemark kan tilby medlemmer og støttemedlemmer følgende aktiviteter i høst.
Sommertur til Polen og Gdansk
42 medlemmer og ledsagere fra Norges Blindeforbund Møre og Romsdal var på sommertur til Gdansk i Polen fra 9 til 14. august 2017.
Midfylkets sommertur
Sommertur på "M/S Kryllingen".
Hvert femte barn har synsproblemer.
Miniseminar i samarbeid med Norges Optikerforbund: Synsundersøkelser av barn vil gi bedre resultater i skolen.
Smarttelefon gir synshemmede en helt ny hverdag
Her kan du få med deg lyd og bilde fra arrangementet.
Se og hør oss fra Arendalsuka
Vi er også i år på plass på Arendalsuka, den største politiske tumleplassen før valget 11. september.
Sommertur til Lillehammer og Maihaugen
Referat fra Ringerike og omegn lokallag.
Vel verdt å vente på
Ordninga med tilrettelagt transport for funksjonshemma i Sogn og Fjordane har gått frå værst i landet til best i landet i løpet av nokre få sommarveker.
Lyst å oppleve sykkel VM i Bergen?
Solvik syn- og mestringssenter arranger opplevelsesuke rundt sykkel VM for synshemmede. Det vil bli fellestransport inn til Bergen hver dag, plass på BT-tribune og after show. Vi håper også å treffe noen av de store sykkelpersonlighetene.
Aktivitetsdag - grilltreff i Midtfylket lokallag
27. juni 2017.
Camp Ryvingen
Møt oss under Arendalsuken 2017
Arendalsuken nærmer seg og vi står for to arrangementer i lokalene til vårt fylkeslag i Aust-Agder på Langbrygga 5, 5. etasje. I tillegg kan du møte oss ute på gaten, på standen til FFO. Uken er fra 14. august til 19. august.
Sommer på CV har vært på befaring i Horten sentrum og sett på universell utforming i bybildet. Ungdommene har skrevet en god rapport som så har blitt gitt kommuneledelsen. Gjengangeren har skrevet om befaringen:
Ikke godt nok tilrettelagt for blinde Rapport etter befaring i Horten sentrum Blindeforbundet har vært på befaring i Horten. De ønsker at byen blir langt bedre tilrettelagt for blinde og svaksynte.
AMBASSADØRER
Bukserud fylkeslag har to ambassadører, som har gjennomført kurs i regi av Blindeforbundet.
Sommer-ABC for firbente venner!
Med sommeren følger utfordringer som flått, huggormbitt og varme biler for hundene våre. Her får du en oversikt med tips og råd om hva du bør gjøre i forskjellige situasjoner.