Ser du meg?

0
u4XHw7dgoWQ

Petter sitter på knærne på gulvet og leker med en modelljernbane. Det er nærbilder av toget i fart og et pyntet juletre i bakgrunnen. Petter forteller om interessene sine, fotball og pizza. Bilder av en Manchester United plakat på veggen. Petter forteller om hvordan synet hans er, at han ser smalt. Dette illustreres i filmen med at bilder av toget for grå/sorte felter på sidene, og den delen av toget som er i midten blir uskarpt. Kameraet er festet på toget mens det kjører på skinnene i stuen hjemme hos Petter.

Petter pusser tenner, går opp trappen og kler på seg vintertøy sammen med lillesøsteren sin. Han går ut av døren og blir stående ute i vintermørket. En taxi kommer og henter han.

Tiril står i en gymsal. I bakgrunnen er det andre elever i bevegelse. Tiril har gule filterbriller, og smiler mens hun ser inn i kameraet. Bilde blir sort/hvitt og uskarpt for å illustrere hvordan Tirils syn er. Tiril og de andre elevene løper rundt i gymsalen.

Tiril og de andre elevene er i full lek i bakken ned fra skolebygget. Det er vinter og de aker på isen.

Petter ankommer skolen i taxien og klassekameratene hans flokker seg rundt bilen i det han ankommer. Elevene hilser på hverandre.
Elevene blir ønsket god morgen av en lærer, elevene svarer han. De setter seg gruppevis i klasserommet, det står "Stillelesing" på tavlen. Petter leser punktskrift, og forklarer hvordan den er bygget opp.

Tiril bruker forstørrelse på en egen skjerm for å se boken hun skriver i. Hun har flere kameraer til rådighet, ett kamera filmer det læreren skriver på tavlen.

Petter møter en ung mann ute, det er vinter og mørkt. Sammen tar de trikk til en ungdomsklubb. Petter forteller at den ungen mannen heter Rasmus og er med for å hjelpe han hvis det er noe som er vanskelig. Petter får en vaffel og setter seg sammen med en voksen ved et sjakkbrett. Brettet har de hvite rutene nedfelt og det er hull i alle rutene til pigger under sjakkbrikkene så de ikke så lett skal velte.

Tiril står på en liten scene i et rom på skolen sammen med flere andre elever. En lærer spiller på et keyboard, mens elevene synger og beveger seg til musikken. Tiril forteller at hun har meldt seg på en musikal på skolen.

Sluttplakat: Vil du vite mer om livet som blind og svaksynt? serdumeg.no (Blindeforbundets logo)

ja