Ingen skal møte synstap alene. Bli Førerhundvenn!

Alle trenger en venn når synet svikter.
Bli førerhundvenn

Vi trenger din hjelp

Hvis du spør en synshemmet om hva som var det vanskeligste med å miste synet, vil hun eller han antagelig svare med ett ord. Ensomheten.

Det er ikke fristende å gå ut av huset når trappen er blitt usynlig og alle mennesker og biler der ute er en tykk, uklar tåke. Når man innser at dette er slik det blir, resten av livet, er det mange som gir opp. Derfor sier vi at INGEN skal møte synstapet alene.

Nå du blir fast giver – Førerhundvenn – heier du frem en ny synshemmet. Du har sørget for at en av våre blinde eller svaksynte frivillige kan reise ut på hjemmebesøk. Du er der når vi åpner dørene til vårt syn- og mestringssenter og ønsker velkommen til å lære å leve på nytt som synshemmet.

Og du er der når den synshemmede kan spenne selen på den nye førerhunden og gå på egenhånd igjen for første gang. Vi trenger 5 000 flere Førerhundvenner i året som kommer.

Førerhunden Fryd ga meg livet tilbake

Litt etter litt forsvinner synet mitt på grunn av en øyesykdom. Nå er det bare to prosent syn igjen, men støtte fra generøse mennesker hjelper meg! Jeg har min fantastiske førerhund Fryd som gjør hverdagen min både lettere og gladere. Hadde jeg ikke hatt Fryd vet jeg ikke hvor jeg hadde vært i dag.

Solvi_Fryd_kvadratisk2

Les mer om Sølvi og Fryds historie ved å klikke på den gule lenken under.

Førerhunden Fryd ga meg livet tilbake

Visste du at du ikke må forstyrre en førerhund når den har sele på?

Når en førerhund har sele på betyr det at den jobber. Dersom den blir forstyrret - enten av at noen vil kose med den eller leke med den, eller av andre hunder - så kan det få alvorlige konsekvenser for personen den skal vise vei for.

Se den humoristiske filmen som illustrerer hvorfor det er viktig å ikke forstyrre en førerhund når den jobber. Norges Blindeforbund vant Gullfisken i 2009 for denne filmen,