Førerhunden Fryd ga meg livet tilbake

Med førerhunden Fryd kom friheten. Det er den største forskjellen mellom nå og før jeg fikk førerhund. Jeg fikk friheten min tilbake og kan gå hvor jeg vil igjen.

Jeg kom meg ut av isolasjonen.

Etter at jeg ble 40, ble synet mitt så dårlig at jeg ikke klarte å orientere meg lenger. Jeg holdt meg mest innendørs. Da Fryd kom endret alt seg. Nå lever jeg et sosialt liv igjen.

Fryd følger meg til og fra jobben min som fysioterapeut. Jeg driver frivillig arbeid på fritiden, og Fryd følger meg til møter i foreninger. Fryd sørger for at jeg kan delta aktivt i samfunnet.

Takket være Fryd ble min verden større igjen. Vi liker begge å komme oss ut og å gå lange turer, alene eller sammen med venner. Jeg har fått tilbake opplevelser som fyller livet mitt med glede.

Solvi_Fryd_jobb

Nå kan jeg leve livet mitt som jeg selv vil.

Blindeforbundets givere har betalt syn- og mestringssentre der jeg fikk trening og veiledning i å løse daglige oppgaver uten å se. Nå er jeg mer selvstendig igjen.

Motivasjon og håp.

Du kan være med å støtte slik at Blindeforbundet kan ha lokale møteplasser for oss med nedsatt syn. Her kommer jeg i kontakt med folk som har samme problem som meg selv. Det er utrolig lærerikt og motiverende.

Verdens mest trofaste venn.

En førerhund er ikke bare en pålitelig veiviser. Det er også verdens mest lojale venn, også de dagene som er tunge for meg. Hun er umistelig for meg.

Bli førerhundvenn og gi flere mennesker som meg livet tilbake!

Sølvi Ørstenvik
Medlem i Norges Blindeforbund

Støtt vårt arbeid - bli førerhundvenn!

Som førerhundvenn er du med på å sette en stopper for isolasjonen og gi synshemmede tilbake det livet de gjerne vil leve. En førerhund viser vei og gjør det mulig for mennesker med synshemming å bli inkludert i samfunnet igjen.

Ja, jeg vil hjelpe