Kartlegging og grunnkurs

Kartleggingskurset bygger på introduksjonskurset. Du får tett oppfølging, og sammen med deg finner vi hvilken opplæring som er hensiktsmessig for deg.

Gratis med henvisning

Våre rehabiliteringskurs er helt gratis, inklusive opphold og reise. Alt vi trenger fra deg er at du oppgir navnet på øyelegen når du melder deg på, så ordner vi alt papirarbeidet med Nav og Helfo og finner ut om du oppfyller kravene for å ta rehabiliteringskurset.

Hva lærer du?

Hvert kurs har plass til 6-12 deltagere, og du får grundig personlig oppfølging. Undervisningen skjer både en til en, i mindre grupper og i form av forelesninger.

I kurset får du en kort innføring innen følgende fagfelt

  • Rettigheter: Få vite hva du har krav på fra Nav, kommunen og helsevesenet
  • Syn: Lær om din egen synshemning, og med hjelp fra optiker og synspedagog finner vi ut hvilke hjelpemidler du vil ha nytte av.
  • Mobilitet og orientering: Du lærer hvordan du kan bevege deg rundt trygt og sikkert, for eksempel ved å bruke hvit stokk
  • Punktskrift og taktil trening: Fingrene våre er fantastisk følsomme. Vi viser hvordan du kan bruke fingrene til å lese eller for eksempel kjenne forskjellen på mynter.
  • Hverdagsliv: Metoder og hjelpemidler som gjør det enklere å utføre hverdagsaktiviteter som for eksempel å lage mat eller vaske klær.
  • Internett, mobil og data: Både datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner har mange muligheter som gjør at du kan bruke dem uansett syn, for eksempel sende tekstmeldinger, sende e-post og surfe på nett.
  • Fysisk akvititet: Vi trener blant annet balanse og styrke.
  • Kunst og håndverk: Forskjellige hobbyaktiviteter, alt fra snekring til strikking.
  • Jobb og karriere: For de som er i yrkesaktiv alder, snakker vi også om mulighetene i arbeidslivet.

Kursene varierer fra 5-11 dager, så hvor grundig vi kommer inn på hvert fagfelt kommer an på lengden på kurset du går på.

Her kan du finne kurs som passer for deg, last ned vår kurskatalog her.

I tillegg har du masse tid til å sosialisere med de andre på kurset, og på hvert kurs har vi også en utflukt.

Kursholdere

De du treffer har lang erfaring fra synsrehabilitering, blant annet øyeleger, synspedagoger, fysioterapeuter og psykologer.

Reise og opphold

Reisen til og fra kurset er dekket av Helfo, og vi hjelper deg gjerne med å organisere denne og ordne med refusjon for deg. Alt du trenger å gjøre er å hake av i skjemaet nedenfor om at du vil ha hjelp med dette.

Kursene foregår på våre syn- og mestringssentre med hotellstandard, på HurdalSolvik og Evenes.

Påmelding og datoer

Se vår kurskatalog