Verdens synsdag 2018

Torsdag 11. oktober er det Verdens synsdag. Dagen markeres på Oslo Universitetssykehus Ullevål - Øyeavdelingen og på Litteraturhuset i Oslo.


Velkommen til Verdens synsdag

Tema i år er synsproblemer etter hjerneslag. Hvert år får mer enn 6.000 personer synsproblemer etter hjerneslag, men under halvparten av disse vet at synet er skadet, noe som fører til store utfordringer i hverdagen.

I år som tidligere år, markeres dagen i Oslo på to steder. Vi starter på Oslo Universitetssykehus Ullevål - Øyeavdelingen med fagseminar fra klokken 10:00 til klokken 12:00.

Fra klokken 14:00 blir foredrag og panelsamtale på Litteraturhuset i Oslo sentrum, det varer til klokken 15:50. (Dette arrangementet kan du også følge direkte på Radio Z)

På kvelden blir det direktesendt TV på NRK1 fra Hurdal syn- og mestringssenter i programmet "Norge nå" fra klokken 20.25.

Detaljerte program og oversikt over foredragsholdere/ deltagere finner du nedenfor. 

Arrangementene er gratis og det er ingen billettbestilling. For arrangementet i Litteraturhuset er det opprettet et arrangement på Facebook. Du må gjerne markere om du kommer i arrangementet

Program for Verdens synsdag, Øyeavdelingen, kl 10.00 til 12.00

Her finner du program for fagseminaret på Oslo Universitetssykehus Ullevål - Øyeavdelingen. Seminaret varer fra klokken 10:00 til klokken 12:00. 

Program - Oslo Universitetssykehus

Bilde av Litteraturhusets fasade

Program for Verdens synsdag, Litteraturhuset, kl 14.00 til 15.50

Her finner du programmet for arrangementet på Litteraturhuset i Oslo. (Amalie Skram salen) Arrangementet varer fra 14:00 til cirka 15:50.

Program - Litteraturhuset

Oversiktsbilde over sansehagen med deler av Hurdalsjøen i bakgrunnen

NRK1 - Norge nå

NRK legger sin "Norge nå" sending til Hurdal syn- og mestringssenter denne dagen. Følg med på NRK1 fra klokken 20.25.