Gratis lydbøker fra NLB

Når nedsatt syn gjør det vanskelig å lese, kan du låne lydbøker fra Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB). NLB har tusenvis av lydbøker å velge fra, og aviser og tidsskrifter i lydutgave. Tilbudet er gratis og for lånere fra hele landet.

NLB er et offentlig bibliotek for alle som har vansker med å lese visuell tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom. Årsaker til lesevanskene kan være svekket syn som ikke lar seg korrigere med briller, dysleksi eller fysisk funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig å lese en bok.

Tusenvis av lydbøker

NLB har et bredt utvalg fag- og skjønnlitteratur til barn, ungdom og voksne. Krim, biografier, faktabøker, serieromaner og lyrikk er noe av det som finnes i bokbasen. Lånerne kan også abonnere på aviser og tidsskrifter i lydutgave. Aftenposten, Illustrert Vitenskap, Hjemmet og Vi over 60 er eksempler på hva du kan låne.

Nye lydbøker hver dag

i NLB sine studioer blir det lest inn bøker hver eneste dag. Profesjonelle innlesere sørger for at bøkene har god kvalitet. NLB kjøper også inn titler fra kommersielle lydbokprodusenter og gjør dem tilgjengelig for sine lånere.

Dame med grått hår får hjelp til å ta på seg et headset.

Lyd kan gi tilgang til bøker og informasjon når nedsatt syn gjør det vanskelig å lese. (Foto: Shutterstock)

Hvordan låne og lytte

Du får lydbøkene digitalt eller på CD tilsendt i posten. Med appen Lydhør kan du lytte med mobil og nettbrett. For å lytte til bøkene på CD, trenger du en DAISY-spiller. Den kan du søke om fra NAV Hjelpemiddelsentral.
Du velger selv om du vil låne bøker på nettsiden, i appen eller ved å ringe skranketelefonen hvor du får personlig betjening og hjelp til å låne.

Bli låner

Meld deg inn ved å fylle ut innmeldingsskjema på nettsiden. Når du melder deg inn i NLB, bekrefter du selv at du har behov for lydbøker. Vi forventer at du kan legge fram dokumentasjon på funksjonsnedsettelse som gir lesevansker hvis du blir bedt om det.

Ta kontakt for mer informasjon:
www.nlb.no
Telefon: 22 06 88 10, mandag til fredag kl. 10-14
E-post: utlaan@nlb.no