Håndtere pålegg
Ta ut det du ønsker uten å måtte lete
Gi varene i kjøleskapet fast plass. Plasser f.eks. alt pålegget på et brett som du lett kan flytte inn og ut av kjøleskapet. Bruk gjerne et serveringsbrett med kanter.
Vite hva som er hva, og kunne skille mellom f.eks. ulike kjøttpålegg
La hvert pålegg ha sin faste boks. Boksene og standardiserte pakninger fra matbutikken kan gjenkjennes på størrelse, form, struktur og farge. Dekk bordet etter et fast mønster der du har fast plass til smør, ost osv.
Vite hva som er hva
Bruk en teskje, og smak på innholdet i tuben for å skille mellom f.eks. majones og remulade.
Ta av nyskåret ostestykke uten at det går i stykker
Snu ostehøvelen etter at du har skåret osten. Ta i mot ostestykket med den andre hånden når ostestykket slipper taket i høvelen.
Husk at du også kan få kjøpt ferdig oppskåret ost i matbutikken.
Har du egne tips og triks du vil dele med andre? Send det til oss på epost info@blindeforbundet.no, så deler vi det kanskje her inne.
Sist oppdatert: 9. september 2025