Servering av mat og drikke
Servere kaffe eller te uten å søle
Sett fram termokannen eller termosen og la gjestene helle i koppene selv.
Vite når koppen er full når du skjenker kaffe og lignende
Løft og hold rundt koppen øverst. Kjenn når koppen begynner å bli varm øverst og kjenn etter tyngden.
Skjære opp kringle og lignende i like store stykker
Hold kniven ned på kringla med den ene hånden. Med den andre hånden måler du ønsket størrelse på stykkene.
Unngå å bruke mye tid og krefter på matlaging når man får besøk
Lag for eksempel kabaret, salat eller horn med ost og skinke.
En suppe eller gryterett m/rundstykker kan lages på forhånd og er enkelt å servere.
Ost og kjeks sammen med frukt og grønnsaker er også et enkelt og godt alternativ.
Har du egne tips og triks du vil dele med andre? Send det til oss på epost info@blindeforbundet.no, så deler vi det kanskje her inne.
Sist oppdatert: 9. september 2025